ESTÜ'den Haberler

Erasmus+ Yükseköğretim KA171 Projesi Bilgilendirme Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Erasmus+ Yükseköğretim KA171 Projesi Bilgilendirme Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Erasmus+ Yükseköğretim KA171 Projesi Bilgilendirme Toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde, yoğun katılımla gerçekleştirildi. 23 Kasım 2023 Perşembe günü Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Sayın Saye Nihan ÇABUK, Uluslararası İlişkiler Birimi çalışanları ile Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğünden Sayın Dr. Selen TOKGÖZ, Sayın Bünyamin Ünal UZUN, Sayın Gözde ÖZTÜRK ile Sayın Fatmanur BAŞAK’ın yanı sıra Türkiye’deki Üniversitelerin Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatör ve çalışanları ile akademisyenler katıldı.

Erasmus+ Programı, Uluslararasılaşma Stratejimizin Destek Unsurlarından Biridir

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, “Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak öğrencilerimizin iyi bir Türkçe ve yabancı dil bilgisine sahip olmasına özen gösteriyoruz. 3’ü yüzde yüz, 7’si yüzde otuz İngilizce eğitim veren toplam 26 lisans ve 17 ön lisans programımız mevcut” dedi. Eskişehir Teknik Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu kapsamında güncel ve yenilikçi eğitim politikaları uygulamaya devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. ÖZCAN, uluslararasılaşma alanında kültür ve farkındalığı güçlendirmek amacıyla; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini uluslararası iş birlikleri çerçevesinde yürütme ve bu yönde bir organizasyon yapısı oluşturma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar attıklarını da sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, “Erasmus+ Programı, uluslararasılaşma stratejimizin destek unsurlarından biridir. Üniversitemiz sınırlı kaynaklara rağmen hem KA131 hem de KA171 projelerinde yer almaktadır ve 2019 yılından bu yana program ülkeleri ile 704 hareket gerçekleştirmiştir. Şu anda 29 ülke ile 59 iş birliği anlaşmasının yanı sıra, KA131 için 21 ülke ile 226 anlaşma, KA171 için ise 15 ülke ile 61 ikili iş birliği anlaşmamız mevcuttur. Türkiye Yükseköğretim Sisteminin uluslararasılaşmasında Bologna sürecinin başlamasından bu yana bu alanda emek veren birçok yükseköğretim çalışanının ve Türkiye Ulusal Ajansının değerli çabalarıyla önemli ilerlemeler kaydedildiğine işaret etmek isterim” dedi.

Ardından söz alan Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörlüğünden Sayın Dr. Selen TOKGÖZ, Sayın Bünyamin Ünal UZUN, Sayın Gözde ÖZTÜRK ve Sayın Fatmanur BAŞAK tarafından “KA171 bütçe, başvuru ve kabul rakamları değerlendirilmesi, genel bilgiler, programdaki yenilikler, dikkat edilmesi gereken konular ve başvuru formunun doldurulması” konularında bilgi aktarımında bulunuldu. Gün boyu panel düzeninde devam eden etkinlik kapsamında; KA 171 projesi kapsamında uygulanan yenilikler ve dikkat edilmesi gereken konular konuşulurken KA171 projesi hazırlık ve yazım sürecine ilişkin tecrübe paylaşımında da bulunuldu. Her oturumun ardından düzenlenen soru-cevap bölümlerinde katılımcıların merak ettikleri sorularına yanıt buldukları yoğun katılımlı toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.