ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ COVİD19 PANDEMİ DÖNEMİ AŞILANMA ORANLARI VE RİSKLİ ÖĞRENCİ SAYILARI

4 Ekim 2021 tarihinden bu yana hem öğrencilerimiz hem de akademik ve idari personelimizin aşı olma durumları ile riskli olma durumları Sağlık Bakanlığı HES sistemi üzerinden veri çekilerek haftalık olarak izlenmekte ve raporlanmaktadır.

2021-2022 Akademik yılı Güz dönemi baş itibariyle 5 haftayı geride bıraktığımız dönem genel olarak değerlendirildiğinde;

• Hem öğrencilerimiz hem de çalışanlarımızdaki aşılanma oranı %95’in üzerindedir.
  • Öğrencilerimizdeki vaka sayıları ilk hafta 32 olarak rapor edilmiş, aradan geçen 5 hafta içinde artış eğilimi gözlenmemiş olup geçen hafta itibariyle vaka sayısı 27 olarak alınmıştır.
  • 1500 çalışanımız arasında ise haftalık ortalama vaka sayısı 8’dir.

Vaka sayılarının artış göstermiyor olması sevindiricidir. Tüm öğrencilerimizden ve çalışanlarımıza kurallara uyma konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, kampüs içinde ve dışında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmelerini rica ediyoruz.

Üniversitemizdeki aşılanma oranlarını görebileceğiniz tabloya ulaşmak için tıklayınız.