Covid-19 Hastalığının Yayılmasını Önlemeye İlişkin Alınması Beklenen Tedbir Önerileri

Tüm dünyada salgın olarak görülen Covid-19 hastalığı kapsamında Üniversitemizde uygulanacak tedbirlere ilişkin başlıklar aşağıdadır.

• Akademik ve idari personelin yurtdışına çıkışları sınırlandırılmıştır. Buna ilişkin Cumhurbaşkanlığının bu kapsamdaki genelgesine ulaşmak için tıklayınız.
  • Öğrencilerimizin, eğer varsa uluslararası seyahat planlarını iptal etmeleri ve bu üç haftalık süreyi Türkiye'deki daimi ikamet adreslerinde geçirmeleri, üniversiteye giriş-çıkış yapmamaları beklenmektedir.
  • Yurtdışına gidip gelen tüm personel ve öğrencilerimizin yurda giriş yaptıktan sonra hastalığa dair herhangi bir belirti göstermeseler dahi, 14 gün süresince evlerinde kalmaları beklenmektedir. Eğer grip belirtilerine (ateş, öksürük, solunum güçlüğü) benzer herhangi bir belirti oluşursa, en kısa sürede en yakın Sağlık Merkezi’ne başvurmaları önemle rica olunur.
  • 14 gün boyunca evde kalacak kişilerin almaları gereken tedbirler şunlardır:
    • Evden çıkmamak ve başkalarıyla temastan kaçınmak
    • Üniversiteye, alışveriş merkezlerine veya genel olarak halka açık yerlere gitmemek
    • Üniversitenin ulaşım servislerini ve halka açık toplu taşıma araçlarını kullanmamak
    • Ziyaretçi kabul etmemek
  • ​Hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik önlemler doğrultusunda, bu üç haftalık süre içinde zorunlu durumlar dışında yolculuk yapılmaması, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınılması gereklidir.