Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Takım Üyelerinin Yerinde İncelemeleri ile ESTÜ Kurumsal İzleme Program Süreci Tamamlandı

Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirme süreçleri Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenli olarak yerine getirilmektedir. Bu kapsamda her yükseköğretim kurumuna saha ziyareti (yüz yüze veya çevrimiçi) gerçekleştirilerek; yükseköğretim kurumlarının yürütmekte oldukları “Stratejik Plan” kapsamında liderlik, yönetim ve kalite, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal-katkı boyutlarında gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler YÖKAK Değerlendirme/İzleme Takımı tarafından değerlendirilerek kurumlara özgü bir Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) hazırlanmaktadır. Bu doğrultuda, dış değerlendirme süreci 2021 yılının Ekim ayında tarihinde tamamlanan Üniversitemizin İzleme Programı; 28 Eylül 2023 tarihinde Prof. Dr. Sn. Erdal EMEL (Takım başkanı), Prof. Dr. Sn. Mehmet BAŞALAN (Değerlendirici Üye), Genel Sekreter Sn. Tuncay Arif İBİŞ (Değerlendirici Üye) ve Sn. Edanur KESKİN (Öğrenci Değerlendirici) tarafından, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere gerçekleştirildi.

YÖKAK İzleme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Adnan ÖZCAN ile görüşmesi ile başlayan programın sabah oturumunda ilk olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sn. Onur KAYA başkanlığında toplanan Üniversitemiz Senato Üyeleri ve sonrasında Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü Doç. Dr. Sn. Nazire Burçin HAMUTOĞLU başkanlığında toplanan Kalite Komisyonu Üyeleri ile yürütülen kalite çalışmaları hakkında YÖKAK İzleme Takımına bilgi verildi. Öğleden sonraki oturumda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sn. Onur KAYA tarafından YÖKAK İzleme Takımına, Üniversitemizin güçlü yönlerinin sürdürülebilirliğine ve gelişmeye açık yönlerinin iyileştirme örneklerine dair bir sunum gerçekleştirilerek; Üniversitemizin hedefleri hakkında bilgi verildi. Program, YÖKAK İzleme Takımı’nın idari çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile paralel oturumlarda gerçekleştirmiş oldukları görüşmelerle devam etti. Soru-cevap bölümünün ardından Rektörümüz ve İzleme Takımı arasında gerçekleştirilen çıkış görüşmesi ile Üniversitemiz YÖKAK Kurumsal İzleme Program süreci tamamlandı.