Yıldızlar Ligi Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısında ESTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Deneyimlerini Paylaştı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ merkezi projeleriyle yeni iş birliklerine köprü kurmak amacıyla düzenlenen toplantılardan ilki Kocaeli Üniversitesinde 25-26 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Toplantı; kamu kurumlarından, ticaret ve sanayi odalarından, özel sektörden temsilcileri, akademisyenleri ve Ar-Ge çalışanlarını bir araya getirdi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından toplantıya konuşma yapmak üzere davet edilen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Küçük Yılmaz, toplantıda Kapasite Geliştirme Projeleri kapsamında Yürütücüsü olduğu (CB-VET ve CB-HED) ASPro-Aviation Safety Professional Diploma projesi ile ilgili tecrübelerini aktardı.

Savunma ve havacılıktan tekstile, yaratıcı endüstrilerden tarıma kadar her sektörde üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek projelerin konuşulduğu toplantı serisinde, ülkemizin inovasyon kapasitesini artırmaya yönelik adımlar atılmakta ve Erasmus+ Programındaki Avrupa Birliği desteklerine değinilmektedir.