Yabancı Dil Sınavı’nın Birinci Basamağı Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemizde ilk kez organize edilen ve Erasmus+ ve Mevlana gibi Uluslararası Değişim Programları başvuruları kapsamında öğrencilerin yabancı dil yetkinliğini değerlendirmek üzere yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın birinci basamağı 15 Mayıs 2022 tarihinde Sınav Hizmetleri Birimi tarafından  başarı ile gerçekleştirildi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Sınav Hizmetleri Birimi tarafından organize edilen, Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından başvuru sürecinin yönetildiği ve Ortak Dersler Birimi Dil Grubu Koordinatörlüğü tarafından soruları hazırlanan Yabancı Diller Yazılı Sınavı üniversitemizin kendi imkanları ile ilk kez düzenlendi.

Yabancı Dil Sınavı’nın birinci basamağı olan sınavda öğrencilerin Dinleme Becerileri (Listening), Dil ve Kelime Bilgisi (Grammar & Vocabulary), Okuma Becerileri (Reading) değerlendirildi. Sınavın birinci basamağında başarılı olan öğrenciler ikinci basamağında Konuşma Becerileri Sınavına (Speaking) katılacaklar. İlk aşama sınava 160’a yakın öğrenci katılım sağlarken 29 Mayıs 2022 Pazar günü düzenlenecek 2. Basamak sınava yaklaşık 100 öğrenci katılacak.