Üniversitemizde Teknoloji Bağımlılığı Konuşuldu

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü iş birliği ile 22 Aralık 2021 Çarşamba günü “Bağlı mıyız? Bağımlı mıyız? Teknoloji Bağımlılığı” başlıklı bir seminer düzenlendi. Yabacı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan seminerde Üniversitemiz Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi’nden Öğr. Gör. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Dr. Hamutoğlu tarafından günümüzün en çok konuşulan konularından olan “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında katılıcılara bilgi verildi.

Öğr. Gör. Dr. Hamutoğlu, seminerin sosyal bir deney düzeneği ile başladığını belirterek, “Gerçekleştirilen sosyal deney sayesinde seminer, bireylerin davranışlarının geliştirilmesinde etkili öğrenme kuramları felsefesi üzerinden devam ederek; ele alınan konu farklı disiplinler ile ilişkili ve yaratıcı bir şekilde işlendi. Tasarlanan seminer konusuna Sanat Aktiviteleri Tiyatro Kulübü öğrencilerinden Hüsna Koç, Mustafa Kaya, Nisanur Sezer,  Sudenaz Soytürk, Giray Karataş ve Berat Taşovalı da oyunculukları ile farklı rollerde destek verdi” dedi.

Katılımcıların büyük bir ilgi ve dikkatleri eşliğinde devam eden seminer, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.