ESTÜ'den Haberler

Üniversitemiz Tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Yapıldı

Üniversitemiz Tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Yapıldı

18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca bir anma programı yapıldı. Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan programa konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Topal, ESTÜ Öğretim Görevlisi İlayda Bayram, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’ndan Sağlık, Kültür ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Zübeyde Kaçal, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile ESTÜ Müzik grubu katıldı.

ESTÜ Müzik Grubu’ndan “Çanakkale Türküleri” Dinletisi 

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı ESTÜ Müzik Grubu tarafından Çanakkale Türkülerinden oluşan bir müzik dinletisi yapıldı. Piyanoda Barkın Saruhan, gitarda Barış Dizdar, bağlamada Enes Çelik’in yer aldığı ESTÜ Müzik grubunda solist olarak Ömer Öztürk ve Gizem Lofçalı yer adı.

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin Kaderini Tayin Eden Önemli Olaylardan Biridir

Dinletinin ardından konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Topal, “Çanakkale şehitlerimizi kıymetle yâd ediyorum. Eğer bugün bu çatının altında bu programları yapıyorsak onların sayesindedir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu memleketin coğrafyadan vatana dönüşmesinde emeği geçen bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Milletlerin tarihinde onların kaderlerini tayin eden önemli vakaların olduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Topal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin kaderini tayin eden önemli olaylardan biridir. Her yönüyle baktığınız zaman sıra dışı olan bu olay, insanlık tarihinin gördüğü en enteresan vakalardandır. Zira Çanakkale’yi görenleriniz vardır; bu vakanın üzerinden tam 107 yıl geçmesine rağmen heyecanı hala içimizde yaşamaktadır. Görmeyenlere mutlaka gidip görmelerini tavsiye ederim. 1915 yılının Şubat ayında başlayan bu önemli süreç, bir milyona yakın insanın birbirleriyle yaptığı en sıra dışı savaşa ev sahipliği yapmıştır”

Prof. Dr. Topal’ın konuşmasının ardından Sağlık, Kültür ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Kaçal tarafından Prof. Dr. Topal’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinliğe katılan öğrencilere rehberler eşliğinde Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi tanıtıldı.