ESTÜ'den Haberler

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Programı Akreditasyon Değerlendirmesi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Programı Akreditasyon Değerlendirmesi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü tarafından 31 Ocak 2023 tarihinde yapılan program akreditasyon başvurusunun ardından 4-6 Aralık 2023 tarihleri arasında Endüstriyel Tasarım Programı, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu (ENTAK) tarafından değerlendirildi.

ENTAK üyeleri tarafından Endüstriyel Tasarım Programı arşivi, stüdyo ve derslikler, laboratuvarlar, bölüm öğretim elemanı odaları ziyaret edilerek bölüm tarafından program çıktılarını sunmak üzere hazırlanan sergi ve ders dosyaları incelendi. Değerlendirme ziyareti, 6 Aralık 2023 Çarşamba günü Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman TUTAL ve Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duysal TÜTÜNCÜ DEMİRBAŞ’ın katılımlarıyla yapılan kapanış toplantısıyla sona erdi.

Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Süreci Neyi Kapsar?

Endüstriyel tasarım programlarının akreditasyonunun amacı, toplumun, bireylerin ve doğal çevrenin gereksinimlerine duyarlı, nitelikli ürün, sistem, hizmet ve deneyimler tasarlanması için endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesini yükseltmek üzere eğitim programlarını değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütmektir. Endüstriyel Tasarım programlarının ETMK-ENTAK tarafından akreditasyonu gönüllülük esasına dayalı bir süreç olup, ENTAK yalnız kendisine başvuran programları akredite etme amacı ile değerlendirmektedir.