ESTÜ'den Haberler

Üniversitemiz Fizik Bölümü’nde “Ders Planı ve İçerikleri Çalıştayı” Yapıldı

Üniversitemiz Fizik Bölümü’nde “Ders Planı ve İçerikleri Çalıştayı” Yapıldı

Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü “Ders Planı ve İçerikleri Çalıştayı” nı 14-15 Şubat 2021 tarihlerinde Fen Fakültesi’nde yaptı. Açılışına Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar’ın katıldığı çalıştayda Fizik Bölümü’nün tüm Öğretim Elemanları da bulundu. Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abidin Kılıç açılışta yaptığı konuşmada, “Çağın teknolojik ve bilimsel gelişmelerine paralel olarak bölümün ders planı ve ders içeriklerinin gözden geçirileceğini ve öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek için değişikliklerin yapılabileceğini” söyledi. Dekan Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar da “Fizik Bölümü’nün yaptığı bilimsel çalışmalar ve verdiği kaliteli eğitim ile parladığını ve övünç duyduğunu” söyledi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan ise Fizik Bölümü’nün sürdürülebilir başarıları kendisine hedef almasından memnuniyet duyduğunu, kalite süreçlerinin de bunu gerektirdiğini söyledi ve bunun çok yerinde bir tutum olduğunun altını çizerek çalıştayda tüm katılımcılara başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise Pandemi döneminde olmasına rağmen geçtiğimiz Güz Döneminde Fizik Bölümünün tüm derslerini yüz yüze yapmasının memnuniyet verici olduğunu, yapılacak çalıştay sonucunda elde edilecek çıktılar ile bölümün yüksek olan performansının daha da artacağına inandığını söyledi ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

14 Şubat tarihinde başlayan çalıştayda ilk gün komisyon çalışmaları yapıldı. 15 Şubat’da ise komisyon çalışmalarının sonucunda elde edilen çıktılarının tüm bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla değerlendirildiği toplantılar yapıldı.

2022-2023 Akademik Yılı itibariyle çalıştay sonucunda karara bağlanacak değişikliklerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.