ESTÜ'den Haberler

Üniversitemiz Araştırma Bilgi Sistemi ve Akademik Arşiv Veri Tabanı (GCRIS) DRIS Ağına Katıldı

Üniversitemiz Araştırma Bilgi Sistemi ve Akademik Arşiv Veri Tabanı (GCRIS) DRIS Ağına Katıldı

Üniversitemizde 2022 yılı Ocak ayından itibaren kullanılmaya başlanan Araştırma Bilgi Sistemi ve Akademik Arşiv Veri Tabanı “GCRIS”, yakın zamanda Avrupa Araştırma Bilgi Sistemleri Derneği’ne  (EuroCRIS) kayıt oldu.

Bu gelişmeyle birlikte araştırma üniversitesi olma yolunda ilerleyen Üniversitemiz, Türkiye’den araştırma bilgi sistemi ve akademik arşiv veri tabanı “GCRIS” ile DRIS ağına kayıtlı dört üniversite arasında yerini aldı. Üniversitemiz araştırma ekosistemi, uluslararası standartlardaki veri tabanı GCRIS sayesinde, Avrupa Açık Bilim Bulutu (EOSC) ve Avrupa açık erişim alt yapısı OpenAIRE ile tam entegre olabilecek. Ayrıca Üniversitemiz Google Scholar dahil tüm indeksleme sistemlerinde yer alacağından araştırmacılarımızın ve araştırma çıktılarımızın görünürlüğü artacak.

EuroCRIS Nedir?

EuroCRIS tüm Avrupa çapında araştırma bilgi ve araştırma bilgi sistemleri ile ilgili alt yapı standartlarını ve kurallarını belirleyen 2002 yılında kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. EuroCRIS tarafından belirlenen standartlar sayesinde araştırma bilgi sistemleri birlikte çalışabilmektedir. EuroCRIS standartlarını karşılayan arşiv ve araştırma bilgi sistemleri DRIS’e (Directory of Research Information Systems) kaydolabilmektedir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi GCRIS: https://gcris.eskisehir.edu.tr/

EuroCRIS Web Sitesi:  https://eurocris.org/

DRIS Türkiye Sayfası:

 https://dspacecris.eurocris.org/simple-search?location=dris&query=++%28GCRIS%29