ESTÜ'den Haberler

Üç Üniversite Bir Şehir "Tercihim Eskişehir"

Üç Üniversite Bir Şehir "Tercihim Eskişehir"

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin bir araya gelerek tercih döneminde üniversite adaylarının yararlanabilmesi için oluşturduğu ‘Tercihim Eskişehir Platformu’nun tanıtım toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Kurumsal İletişim Koordinatörleri ve Basın Mensuplarının katılımıyla 3 Ağustos 2021 tarihinde Anadolu Üniversitesi Konukevi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Eskişehir’deki üç devlet üniversitesi olarak, değerli rektörlerimizin önderliğinde, kurumsal iletişim koordinatörlerimizle hazırladığımız tercihimeskisehir.com platformundaki amacımız aday öğrencilerimize, gençlerimize mümkün olduğunca en fazla bilgiyi ve deneyimi aktarmak. Çünkü artık günümüzdeki pandemi şartlarında da mekân ve zamandan azade platformlar sağlamak bizim görevimiz” diyerek söze başladı. Tercihim Eskişehir platformunun öğrencilere zaman ve mekân sınırı olmadan rahatlıkla bilgiye ulaşabilecekleri bir ortam sağladığını da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Erdal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu platform, ‘Neden Eskişehir?’ sorusunu cevaplıyor. Çünkü Eskişehir öteden beri bilenen bir öğrenci kenti.  Eskişehir’de size amacınıza ve kariyerinize uygun her türlü mesleği seçebileceğiniz bir eğitim hayatını vaat ediyoruz, sloganıyla yola çıktık. Bu bağlamda da Eskişehir’in diğer kentlerden çok üstün bir özelliği var. Birinci şansı, nitelikli eğitim veren ve araştırmalar yapan aynı zamanda birbirini tamamlayan üç devlet üniversitenin varlığı. Artı Eskişehir’imizin gençlerimize vaat ettiği imkanlar, olanaklar, hem eğitim imkanlarının yanı sıra sosyal, kültürel, yaşam şartlarının kolaylığı gibi imkanlar. Bu bağlamda Tercihim Eskişehir platformu öğrencilere maksimum bilgiyi doğru kanaldan vermek üzere planlandı”.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ise, Anadolu Üniversitesi’nin kurulmasıyla başlayan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin kuruluşuyla gelişen ve Eskişehir Teknik Üniversite’sinin kuruluşuyla tamamlanan Eskişehir yükseköğretiminin tüm üniversite öğrencilerine kaliteli bir yükseköğretim ve eğitimi vaat ettiğini belirtti. “Bu güzide üç üniversitemizde yer alan, akademisyenlerimizin, öğretim elemanlarının yapmış oldukları bilimsel çalışmalardaki kalite, eğitim ve öğretimdeki kalite, üniversite-sanayi iş birliği ile birlikte standartları daha da yüksek hale gelmektedir” diyen Prof. Dr. Şenocak, “Eskişehir’in sahip olduğu kültürel, sportif ve sanatsal alandaki imkanlar tüm üniversite öğrencilerine unutulmaz bir üniversite hayatı vaat etmektedir” dedi. Eskişehir’de okumak bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Şenocak sözlerine şöyle devam etti: “Üç üniversite olarak sunduğumuz eğitim ve öğretimdeki kalite, bilimsel çalışmalardaki nitelik ve Eskişehir’in sunduğu imkanlar öğrencilerimize bunu kanıtlayacaktır. Bu yüzden de önlisans, lisans ve yüksek lisans alanında aday olan tüm üniversite öğrencilerini Eskişehir’de okumaya davet ediyoruz” ifadelerini de kullandı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu yaptığı konuşmada, Eskişehir’in öğrenci kenti olarak sunduğu avantajları şöyle sıraladı: “Eskişehir, her 10 kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğu bir şehir ve her yönüyle öğrencilere fırsatlar sunan, yaşanılabilirlik düzeyi de yüksek bir kent. Huzurlu, güvenli bir şehir ve ulaşım ve barınma olanakları açısından da çeşitlilikler sunan bir kent olarak ifade ediyoruz. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecekleri bir kent olarak değerlendiriyoruz Eskişehir’i. En önemlisi de Eskişehir birbirinden kıymetli üç devlet üniversitesini içinde barındıran özel bir kent, bunu da bir şans olarak ifade etmek gerekiyor. Üç üniversitenin sunduğu program çeşitliliği aslında önemli bir unsur. Nitelikli akademik kadrosu ve güçlü alt yapısı bu üç üniversitemizi üst sıralara taşıyan önemli değerler.” Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Üç üniversitemizin iş birliği ile başlatılan ve ikincisiyle devam eden, aslında sürdürülebilirliği de bu vesile ile sağlanan bu önemli platform geçen yıl büyük bir ses getirdi. Üniversite adaylarına tercihlerini yaparken aradıkları, görmek istedikleri her türlü bilgi ve yönlendirmeyi içinde bulabilecekleri bir platform zenginliği sunuldu. Eskişehir Tercih platformu aynı zamanda şehrimizi, üç üniversitemizi tanıtmanın yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunan bileşenleri içeriyor.”

İlgi, yetenek ve değerlerine en uygun mesleği bulma ve şehri tanıma imkânı sunan platformda, alanında yetkin akademisyenler 165 farklı üniversite programını tanıtırken kariyer danışmanları da gelecek planlaması konusunda öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak. Öğrenci adayları 200’e yakın söyleşiyle yolu Eskişehir’den geçen bilim, sanayi, teknoloji, iş, sanat ve kültür dünyamızın seçkin isimlerden Eskişehir deneyimlerini dinleme fırsatı da bulacak. 3,4 ve 5 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek zirve söyleşilerinin konukları ise sırasıyla: Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkan Yardımcısı Sibel Aksu Yıldırım, TRT Haber’de Dün Bugün Programı Sunucusu Selver Gözüaçık, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Soner Şahin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Büyük Veri, Makine Öğretimi, VR, AR ve Sağlık start-UP Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Uzun.

Üç üniversiteye ve şehre ilişkin detaylı bilgi almak, oturumları takip etmek, söyleşilere soru bırakmak ve etkinlik takvimine erişmek isteyen aday öğrenciler “Tercihim Eskişehir” platformuna http://www.tercihimeskisehir.com adresinden ulaşabilir.