ESTÜ'den Haberler

TUSAŞ Mühendisleri için Yapılan Doktora ve Yüksek Lisans Mülakatları Sona Erdi

TUSAŞ Mühendisleri için Yapılan Doktora ve Yüksek Lisans Mülakatları Sona Erdi

Hayata geçirdiği bilimsel ve sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren ESTÜ, yürüttüğü Doktora ve Yüksek Lisans programları ile de ülkemizin göz bebeği kurumlarının nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında hayati roller üstleniyor. Bu kapsamda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile geçtiğimiz Temmuz ayında imzalanan protokol kapsamında ESTÜ’de eğitim görecek Doktora ve Yüksek Lisans öğrencileri için yapılan mülakat sona erdi.

Ankara’daki TUSAŞ Genel Müdürlüğünde 9 Eylül Cuma günü yapılan mülakatlar sonunda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Yüksek Lisans programı için 19, Doktora programı için ise 3 kişi ESTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde eğitim görmeye hak kazandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde çalışan mühendislerin malzeme ve imalat konusunda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak olan yüksek lisans/doktora programı ile aynı zamanda yeni nesil malzemelerin ve ileri imalat tekniklerinin geliştirilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

İmzalanan protokol kapsamında Lisansüstü programlarında verilecek eğitimlerin gelişim seyri için de bir takvim öngörülüyor. Buna göre 5 yıllık süreyle devam edecek protokol kapsamında Lisansüstü eğitim programlarının 6 ayda bir yapılacak çalıştaylar ile değerlendirilmesi ve desteklenmesi hedefleniyor.