ESTÜ'den Haberler

Türkiye 725’incisi Olarak Üniversitemize Yerleşen Enes EFE’yi, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN Makamında Kabul Etti

Türkiye 725’incisi Olarak Üniversitemize Yerleşen Enes EFE’yi, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN Makamında Kabul Etti

2023 yılı YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümüne 544,816 (SAY) puanla Türkiye 725’incisi olarak yerleşen Enes EFE ve ailesini Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN makamında kabul etti. Rektörlük Ofisi'nde gerçekleşen kabulde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinem KAHVECİOĞLU da hazır bulundu.

Enes EFE Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bir öğrencisi olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Çocukluk hayalim pilot olmaktı. Yıllardır bunun için çalıştım ve sonunda hayallerime kavuştum. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra ilk tercihim olan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne yerleştiğimi öğrenince mutluluğum daha da arttı. Hem ülkemizin Pilotaj Bölümü olarak en iyi donanım ve olanaklarına sahip olan bir Fakültede eğitim görecek olmak hem de bir öğrenci şehri Eskişehir’de eğitimime devam edecek olmam beni oldukça heyecanlandırıyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN ise, “Havacılık eğitiminde öncü bir kurum olarak, Türkiye’de ücretsiz pilotaj eğitimi veren tek devlet Üniversitesiyiz. Pilotaj eğitimlerinde kullandığımız 11 uçaklık filomuz var. Bugüne kadar 500'ün üzerinde öğrencimiz havayolu pilotu lisansı alacak düzeyde eğitim almıştır. Program, YKS'de yüksek başarı gösteren öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Bu yıl YKS ile Programa kabul edilen en yüksek ve en düşük puanlı öğrencilerin başarı sıralaması 725 ve 1632’dir. Üniversitemiz YKS sonucu esas olmak üzere bu eğitimi karşılama imkânı olmayan öğrencilerimizin de havayolu pilotu olma hayallerini gerçekleştirmelerine imkân sunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz yüksek akademik başarılarıyla öne çıkan gençlerimizi ileride havayolu şirketlerinin yönetici kademelerine taşıyarak, havayolu sektörünün iyi yöneticilere sahip olmasına da katkı sağlamaktadır.” dedi.

Sayın ÖZCAN sözlerini “Öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyoruz. Hayal etmek çok önemli, ama bu hayali gerçekleştirebilmek çok daha önemli. Dünyada uluslararası havaalanına sahip tek üniversite olan Üniversitemizde, kendi uçaklarımızla kaliteli bir eğitim alacak öğrencimiz bu semalarda uçuyor olacak.” diyerek sonlandırdı.

Öğrenci ve ailesi ile hatıra fotoğrafı çekimi ve başarısından dolayı öğrencimize hediye sunumunun ardından ziyaret sona erdi.

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.