ESTÜ'den Haberler

Tercihim Eskişehir Platformu Öğrencilere Yol Göstermeye Devam Ediyor

Tercihim Eskişehir Platformu Öğrencilere Yol Göstermeye Devam Ediyor

ESTÜ, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesini tek bir platformda buluşturan “Tercihim Eskişehir” bu yıl da üniversite adayı öğrencilere yol gösteriyor. Bu kapsamda, Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Fuat ERDAL, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Sayın Kâmil Çolak Tercihim Eskişehir platformunun tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Vali AKSOY: “Tercihim Eskişehir platformu doğru bir tercihte bulunmak için iyi bir fırsat”

Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin AKSOY, öğrencilerin stresli ve zor bir sınav başarısından sonra karar aşamasına geldiklerine dikkat çekerek, “Tercihim Eskişehir Platformu olarak bu zor süreci kolaylaştırmak, sorularınızı yanıtlamak, gelecek planlamanıza rehberlik etmek için sizlerleyiz. Aile bireyleri, arkadaşlar, öğretmenler gibi sosyal çevreniz sizin için hedef oluşturacaklar. Onları yok saymayın. Dinleyin görüş ve önerilerini önemseyin. Deneyimlerinden yararlanın. Ama unutmayın ki vereceğiniz karar elbette öncelikle sizi etkileyecektir. Bu noktada Tercihim Eskişehir platformu doğru ve bilinçli bir tercihte bulunmak için iyi bir fırsattır. Eskişehir’deki üniversitelerimiz kulüp faaliyetleri, gönüllülük çalışmaları, KOBİ'lere özgü eğitimleri ile bir diplomanın yanında güzel bir CV de hazırlamaktadır. Eskişehir sakinleri ve işletmeleri de öğrenciler için büyük bir sosyal ağ sunmaktadır. Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını almış olan Eskişehir, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere eğitim ve kültür veren bir şehirdir. Şehrimizde öğrencilerimiz için her türlü sosyal ve kültürel imkân bulunuyor. Barınma ve ulaşım noktasında da en iyi imkanlara sahibiz. Ülkemizde yüksek hızlı treni ilk olarak kullanan şehir Eskişehir, çok sayıda ile çok yakın. Üniversite eğitimi almak isteyen tüm öğrencilerimizi Yunus Emre'nin sevgi, barış ve hoşgörü ikliminde yetişmiş insanların yaşadığı şehrimizde öğrenim görmeye ve bu şehrin güzelliklerini hep birlikte yaşamaya davet ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN: “Eskişehir dolu dolu bir öğrencilik hayatı ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları sağlayan bir kenttir.”

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan ÖZCAN da yaptığı konuşmada sosyal ve kültürel gelişime olanak sağlayan üniversitelerin olduğu Eskişehir’de öğrenciler için birçok olanak bulunduğuna vurgu yaparak, “Eskişehir sahip olduğu üç üniversitesi ile ülkemizde üniversite öğrencilerinin en çok memnuniyet duyduğu şehirler sıralamasında yedinci kez birinci sırada yer aldı. Bu yedi senedir birinci sırada olmak elbette tesadüf değil. Her yıl binlerce mezun veren Eskişehir, bu yönüyle sadece kentin gelişiminde değil ülkemizin kalkınmasında da çok önemli bir yere sahiptir. Eskişehir ayrıca üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında dolu dolu bir öğrencilik hayatı ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları da sağlayan bir kenttir. Savunma sanayisinden otomotive, tekstilden ambalaj sanayisine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan ulusal ve uluslararası endüstriyel yatırımların da Eskişehir’de bulunması öğrencileri cezbetmektedir. Özellikle vurgulanması gereken konu ise Eskişehir’in tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kent insanının dayanışma ve güçlü bağları ile kent için birlikte hareket etme kararlılığıdır. Bu kararlılık, Eskişehir’i yaşayan bir kent yaparken, kentin incisi üç üniversitemizin de bilim teknoloji ve inovasyon üssü olmasının önünü açmaktadır. Bugün burada Sayın Valimizin önderliğinde rektörlerimizle birlikte 5 yıldır düzenlediğimiz bu etkinliğe katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Son olarak aday öğrencilerimize buradan şunu söylemek istiyorum: Hangi bölümü hangi programı okursanız okuyun tercihiniz Eskişehir olsun” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. ERDAL: “Tercihim Eskişehir ile aday öğrencilerimiz eksiksiz bir biçimde cevabını aradıkları sorulara yanıt bulacak”

“Tercihim Eskişehir Platformu” olarak öğrencilerin yanında olduklarını belirten ve öğrencilere seslenen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat ERDAL konuşmasında şunlara değindi: “Öğrencilerimiz tercih zamanında kaliteli eğitim alacakları okulların yanı sıra kaliteli bir yaşam sürecekleri şehirlere de önem veriyorlar. Bu bağlamda ülkemizin üç önemli üniversitesi ile başlattığımız “Tercihim Eskişehir Platformu” ile bütün aday öğrencilere okumak istedikleri bölümlerin Eskişehir’de olduğunu, Eskişehir’in öğrencilik hayatı için en uygun şehirlerden biri olduğunu duyurmak istiyoruz. Bu bağlamda da Tercihim Eskişehir platformu, ‘Neden Eskişehir?’ sorusunu cevaplıyor. Adaylarımız, bu platform ile bütün programları tanıma fırsatı bulacak. Tercihim Eskişehir platformuyla öğrencilerimiz hem Eskişehir’i tanıyacaklar hem de okumak istedikleri bölümü hocalarından, öğrencilerinden dinleyecekler. Eskişehir üniversitelerinin kampüsleri, öğrencilerine aktif bir öğrencilik yaşamı sunarken şehirde geniş istihdam olanakları sağlıyor. Son olarak aday öğrencilerimize buradan şunu söylemek istiyorum: ‘Bölümünüz ne olursa olsun tercihiniz Eskişehir olsun!”

Rektör Prof. Dr. ÇOLAK: “Eskişehir’deki üniversitelerimiz, gençlerimize iyi bir üniversite eğitimi ve parlak bir gelecek vadetmekte”

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâmil ÇOLAK ise toplantı da şu açıklamaları yaptı: “Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz Tercihim Eskişehir platformu ile Eskişehir’deki üniversiteleri tercih etmeyi düşünen üniversite adaylarına şehrimizde bulunan üç seçkin üniversiteyi ve öğrencilere sunulan imkanları anlatmayı ve geleceklerini şekillendirecekleri bu kritik süreçte onlara rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Eskişehir’deki üniversitelerimiz, yetkin akademik kadroları, eğitim öğretim ve bilimde yakaladığı kalite ve yarım asırdan fazla yüksek öğretim tecrübesi ile gençlerimize iyi bir üniversite eğitimi ve parlak bir gelecek vadetmekte. Üniversitelerimiz aynı zamanda çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahibi yapmakta. Bu da ülkemiz öğrencilerine uluslararası öğrenciler ile iletişim kurarak kendilerini pek çok yönden geliştirme imkânı sağlamakta. Kısaca Eskişehir öğrencileri ile gerçek bir üniversite şehridir. Dolu dolu üniversite hayatı yaşamak isteyen tüm üniversite adaylarımızı Eskişehir’deki üç üniversitemize davet ediyor kendilerine en içten başarı dileklerimi sunuyorum”

Rektörler “Eskişehir’de Öğrenci Olmak” başlıklı söyleşide öğrenciler ile buluştu

Üç üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleştirilen Tercihim Eskişehir tanıtım toplantısının ardından Rektörler, “Eskişehir’de Öğrenci Olmak” başlıklı söyleşi öğrencilerle buluştu. Eskişehir’deki üç üniversitenin ve Eskişehir’in tanıtıldığı söyleşide rektörler; bilgi, tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.