ESTÜ'den Haberler

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Türkiye’nin Önde Gelen Ayakkabı Üreticisi Flo’nun Genel Merkezine Teknik Gezi

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Türkiye’nin Önde Gelen Ayakkabı Üreticisi Flo’nun Genel Merkezine Teknik Gezi

ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile FLO Tasarım Merkezi işbirliğinde, öğrencilerin hayallerindeki ayakkabı desenini tasarlayarak hayata geçirdikleri “Hayal et, Tasarla ve Boya” çalıştayı düzenlendi. Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şakir ÖZÜDOĞRU, FLO Tasarım Merkezi yöneticisi Sayın Murat ACAR ve ayakkabı tasarımcısı Sayın Mehmet Can CESUR’un gerçekleştirdiği etkinlikte, FLO Tasarım Merkezi tarafından sağlanan bez ayakkabılar öğrencilerin çizimleri ile hayat buldu.

Gerçekleştirilen çalıştay sonrasında tasarımları başarılı bulunan öğrenciler için FLO Genel Merkezine teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide FLO Tasarım Merkezi yöneticisi Sayın Murat ACAR, FLO Tasarım Merkezi tasarımcısı ve ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü eski mezunlarından Sayın Aylin AKBAŞ, Lumberjack markası tasarım yöneticisi ve ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü eski mezunlarından Sayın İsmail Caner AKBACAK önderliğinde öğrenciler markanın genel merkezinde bulunan modelhaneyi, tasarım ofislerini ve teşhir salonlarını detaylı olarak inceleme fırsatı buldu. 

Gezi sürecinde Sayın İsmail Caner AKBACAK, Lumberjack markası ürün müdürü Sayın Okan CİBOOĞLU, FLO İnsan Kaynakları Departmanı personeli Sayın Tuğçe BOZKURT tarafından öğrencilere ayakkabı tasarım süreçleri, ayakkabı koleksiyonu oluşturma ve FLO’nun sunduğu staj ve işe alma olanakları konularında sunumlar yapıldı.

Çalıştayda üretilen tasarımların ilerleyen günlerde sergilenmesi planlanıyor.