Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında:

"Ailenin temeli olan kadınları her daim baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin temsilcisi olan Türk kadını her konuda öncü rol üstlenmiş, azmi, iradesi ve ortaya koyduklarıyla dünyadaki kadınlara da örnek olmuştur. Bilimde, sanatta, sporda ve iş dünyasındaki başarılarıyla adını dünyaya duyuran, ürettikleriyle ülkemize ve dünyaya değer katan  çok sayıda kadınımızın olması bizleri gururlandırıyor. Bu yüzden de Ülkemizin  2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için kadınlarımızın üretime ve yönetime de daha fazla katılması ve hayatın bütün alanlarında etkin olmasını son derece önemsiyoruz.
Çalışkanlığı, azmi, kararlılığı, özverisi, üretkenliği ve en önemlisi varlığı ile yaşamın ana unsuru olan kadınlarımız toplumun istenilen refah seviyesine ulaşmasında en önemli güvencemizdir. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak  öğrencilerimizi gelecek nesillere ışık tutacak, cesaretli, özgüveni yüksek, bilime ve ülkesine hizmeti amaç edinmiş, başarı yolunda emin adımlarla ilerleyen, kadın ve erkek olmanın ötesinde “insan olma” bilinci ve farkındalığı ile yetiştirmenin en temel vazifemiz olduğunu ifade ediyor; ailesi, ülkesi ve dünyanın  geleceği için fedakarca çalışan ve her alanda önemli roller üstlenen  kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz" açıklamasında bulundu.