ESTÜ'den Haberler

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÖMER Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÖMER Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ESTÖMER) Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

28 Aralık 2022 Çarşamba günü İki Eylül Kampüsü Akademik Restoranda gerçekleşen kahvaltıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Genel Sekreter Sayın Cengiz KAÇAL, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Sayın Ertuğrul BAKİ, ESTÖMER Müdürü Prof. Dr. Sayın Hülya PİLANCI, Öğr. Gör. Dr. Sayın Ercan SÜNGER ile Sayın Damla OKYAY’ın yanı sıra Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN: “Sizlerden beklentimiz, memleketlerinize döndüğünüzde ülkemizin ve ESTÜ’nün birer elçisi olarak bizleri temsil etmeniz”

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, ESTÖMER’de Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Hem lisansüstü düzeyde hem de lisans düzeyinde öğrencilerimizin ESTÖMER’de eğitim alıyor olması memnuniyet vericidir. ESTÖMER’de eğitime katılan yabancı uyruklu lisans öğrencileri en az 5 yıl boyunca Türkiye’de misafirimiz olacak. Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora süreçlerini de burada tamamlamak istemeleri, bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Bu da 10 – 12 yıl gibi bir süre boyunca ülkemizde bulunacakları anlamına geliyor. Sizlerden beklentimiz, memleketlerinize döndüğünüzde bizi unutmamanız,  ülkemizin ve üniversitemizin birer elçisi olarak bizleri temsil etmeniz. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ESTÖMER’in mevcut durumu ve geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinin yapıldığı toplantı, fotoğraf çekimiyle son buldu.