ESTÜ'den Haberler

Proje Takımları, TÜBİTAK Öğrenci Projeleri ve TEKNOFEST Yarışmaları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

Proje Takımları, TÜBİTAK Öğrenci Projeleri ve TEKNOFEST Yarışmaları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Proje Takımları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Proje Takımları, TÜBİTAK Öğrenci Projeleri ve TEKNOFEST Yarışmaları Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı” Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Onur Kaya ve Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Sayın Servet Turan'ın destekleriyle 26 Ekim 2022 Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi seminer salonunda gerçekleştirildi.

 

Dekan Prof. Dr. Onur Kaya'nın açılış konuşması ile başlayan toplantı, Proje Takımları Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Karakoç’un Proje Takımları koordinatörlüğü tanıtımı ile devam etti. ESTÜ Proje Takımları’nın güncel durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karakoç, ardından 2023 TEKNOFEST kapsamında yapılacak yarışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu. Toplantıya katılan Proje Takımları, kendilerini tanıttı ve gelen dinleyicilere takımlarıyla ilgi bilgi aktardı. Prof. Dr. Turan, TÜBİTAK 2209 A-B ve 2242 Projeleri hakkında bilgi paylaşarak, öğrencileri bu projelere başvurmaları için teşvik etti. 2022 Yılı Üniversite Öğrencileri Lisans Proje Yarışmaları 1’incisi ESTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu ise kendi başarı hikayesini anlatarak katılımcıları cesaretlendirdi.

Prof. Dr. Karakoç, öğrencilerin proje takımı kurarak veya var olan proje takımlarına entegre olarak kendilerini geliştirmelerini sağlamalarını hedeflediklerini vurguladı.