ESTÜ'den Haberler

Porsuk Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Altan Çetinkaya için Anma Töreni Düzenlendi

Porsuk Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Altan Çetinkaya için Anma Töreni Düzenlendi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA için anma töreni 17 Nisan 2024 Çarşamba günü Porsuk Meslek Yükseokulu Seminer Salonunda gerçekleştirildi. 9 Nisan 2024 Salı günü vefat eden Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA için düzenlenen anma törenine, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, PMYO Müdürü Prof. Dr. Sayın Süleyman KAYTAKOĞLU, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Ömer Mete KOÇKAR, merhum Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA’nın ailesi, sevenleri ve akademisyenler katıldı.

“Onu hep mücadeleci ve başarılı akademik kişiliğiyle anacağız”

PMYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sayın Burçin YERSEL, “Altan Hocamızı kaybetmiş olmak, hepimizi derinden sarstı. Söylenecek çok fazla sözün olmadığı yerdeyiz. Onu hep mücadeleci ve başarılı akademik kişiliğiyle anacağız. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.  

“Zorluklarla mücadele etmeyi benimsemiş güçlü bir akademisyendi”

PMYO Müdürü Prof. Dr. Sayın Süleyman KAYTAKOĞLU, Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA’nın zorluklarla mücadele etmeyi benimsemiş güçlü bir akademisyen olduğunu vurguladı. “Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle aramızdan zamansız ayrılan Altan Hocamız, bugüne kadar çok sayıda ders yürütmüş, akademik danışmanlık yapmış, önemli bir Hocamızdı” şeklinde konuşan Prof. Dr. KAYTAKOĞLU, “Hocamızın ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, törene katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Gerek insanî yönü gerek akademik yönüyle değerli bir Hocamızdı”

Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, “Altan Hocamızın aramızdan zamansız ayrılışı hepimizi üzüntüye boğdu. Oldukça kıymetli ve önemli bir akademisyenimiz olmasının yanı sıra kendisinin doktora sürecinde yer almış; birebir çalışma fırsatı bulmuştum. Bu nedenle üzüntüsünü daha derinden hissediyorum” dedi. Gerek insanî yönü gerek bugüne kadar Üniversitemiz bünyesinde sergilediği akademik becerileriyle bir çok katkı sağlamış olan değerli bir Hocamızdı. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, PMYO Müdürü Prof. Dr. KAYTAKOĞLU ve PMYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sayın Burçin YERSEL’in ardından Prof. Dr. Sayın Hüseyin KOCA, Prof. Dr. Sayın Ömer Mete KOÇKAR, Prof. Dr. Sayın Ensar TAÇYILDIZ, Öğr. Gör. Dr. Sayın Yiğit TÜRE ve Öğr. Gör. Sayın Sinan GÜVEN söz alarak Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA’nın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Konferans Salonundaki programın ardından tören katılımcıları ve ailesi tarafından Öğr. Gör. Dr. Altan ÇETİNKAYA’nın çalışma masasına karanfil bırakıldı.