ESTÜ'den Haberler

Mühendislik Fakültesi’nde 20. Mezunlar Buluşması Etkinliği Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi’nde 20. Mezunlar Buluşması Etkinliği Gerçekleştirildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi geleneksel mezunlar buluşması etkinliğinin bu yıl 20’ncisi düzenlendi.  12 Ekim 2024 Cumartesi günü Mühendislik Fakültesi Bahçesinde yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir ile Prof. Dr. Onur Kaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanife Apaydın Özkan’ın yanı sıra bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve mezunlar katıldı.

“Sizlerin, öğrencilerimizin yolculuğuna ışık tutması, hem onların kariyer yolunu aydınlatacak hem de fakültemiz içindeki dayanışma kültürünü daha da güçlendirecektir”

Açılış konuşmasında söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Hanife Apaydın Özkan, “Siz değerli mezunlarımız, fakültemizin en önemli yapı taşlarısınız. İş dünyasında elde ettiğiniz başarılar, hem sizlerin hem de fakültemizin itibarını her geçen gün daha da artırıyor” dedi.  Mühendislik Fakültesi mezunlarının başarılarının sadece bireysel kariyerlerinin gelişiminde değil, Mühendislik Fakültesi’nin gelişiminde de önemli bir rol oynadığının altını çizen Dekan Prof. Dr. Apaydın Özkan, “Yeni nesil mühendislerimize ilham kaynağı oluyorsunuz. Özellikle yeni mezunlarımızın, sizlerin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ve deneyim ve rehberliğinizin ne kadar değerli olduğunu ifade etmek isterim. Sizlerin, onların bu yolculuğuna ışık tutması, hem onların kariyer yolunu aydınlatacak hem de fakültemiz içindeki dayanışma kültürünü daha da güçlendirecektir” şeklinde konuştu.

“Mezunlarımızın başarılarını memnuniyetle izliyoruz”

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, “Üniversitemizde almış olduğunuz eğitim sonrasında, hepinizin çok güzel pozisyonlarda çalışma hayatında yer almasını, başarılı ve topluma değer katan bireyler olarak çalışmalarını sürdürmesini memnuniyetle izliyoruz” ifadelerini kullandı. Mezunlarımızın, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin tanınırlığının arttırılmasında bir elçi görevi gördüklerinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Özcan, “Bugün, Üniversitemiz bünyesinde sektörün önde gelen firmalarıyla ortak projeler, akademi programları, iş yerinde mesleki eğitim (İME) ve staj faaliyetleri gibi önemli uygulamalar yürütülmektedir. Ayrıca bazı global firmalarla yürütülen iş birlikleri kapsamında Üniversitemiz içerisinde ortak laboratuvarların kurulması sağlanmaktadır. Bunların her biri, Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni alanında özgün bir pozisyona konumlandırmaktadır. Tüm bunlar olurken, siz değerli mezunlarımızın bu süreçlere sağladığı katkılar göz ardı edilemez. Orada olmanız ve katkı sağlamanız bizler için çok kıymetli” dedi.

“Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var”

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’ın ardından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne kayıt oluşunun 30. yılını tamamlayan Ali Gökmen Köroğlu söz aldı. Mühendislik Fakültesi mezunu olmaktan gerek sektörel yaşamında gerek kişisel yaşamında gurur duyduğunu söyleyen Köroğlu, “Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Mühendislik Fakültesi Mezunlar Buluşması, hem profesyonel network oluşturulmasında hem de kurumsal aidiyetin pekiştirilmesinde çok önemli katkıları olan bir etkinlik. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var ” şeklinde konuştu.

100’ün üzerinde mezun ve 200’e yakın misafirin ağırlandığı etkinlik kapsamında, açılış konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesi 10’uncu 20’nci ve 30’uncu yıl mezunlarına madalya ve hediye takdiminde bulunuldu. Etkinliğe katkıda bulunan sponsorlara ise teşekkür sertifikaları verildi.

Mezunların ve akademisyenlerin Mühendislik Fakültesi bahçesinde bir araya gelerek vakit geçirdikleri geleneksel buluşma, mezunlar arasındaki bağlılığı güçlendirirken, yeni nesil mühendisler için de ilham verici bir atmosfer sundu.