ESTÜ'den Haberler

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 40. Yılını “Mezunlar Buluşması” Etkinliği ile Kutladı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 40. Yılını “Mezunlar Buluşması” Etkinliği ile Kutladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, 40. kuruluş yıl dönümünü 11 Ekim 2024 Cuma günü düzenlenen "Mezunlar Buluşması" etkinliğiyle kutladı.

Gün boyu süren ve Mimarlık Bölümü’nün 40 yıllık başarılarının ve deneyimlerinin anıldığı etkinliğin açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Onur Kaya, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aslı Özçevik Bilen’in yanı sıra mezunlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Özçevik Bilen’in açılış konuşmasıyla başlayan tören, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Mimarlık Bölümü ilk mezunlarından olan Prof. Dr. Osman Tutal, Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Koşaner ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Onur Kaya’nın konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından, Mimarlık Bölümü içerisinde Multidisipliner Sanatçı ve Mühendis Murat NEGİZ tarafından tasarlanan, sponsor destekleriyle Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tasarım Uygulama Laboratuvarında üretilen 40. Yıl Duvarı ile Öğr. Gör. Dr. Korcan Onur Kuran’ın grafik ve logo tasarımıyla düzenlenen öğrenci sergisinin açılışı gerçekleştirildi.  

"Katkı Sağlayanlar" ve "Mimarlık Eğitimi ve Pratiği I-II" başlıklı oturumlarla devam eden yoğun etkinlik programı kapsamında mimarlık eğitimine ve pratiğine dair değerli görüşler paylaşıldı. Oturumlar arasında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Cafer Arslan’ın koordinasyonunda düzenlenen “Baskı Atölyesi”nde ise öğrencilerin günün anısına tasarladığı mimari figürler ile baskılar yapıldı.

Etkinlik boyunca mezunlar ve akademisyenler, hem anılarını tazeleyip hem de geleceğe dair yeni projeler ve iş birlikleri için fikir alışverişinde bulundular. 40 yıl boyunca Mimarlık Bölümü'ne katkı sunan tüm katılımcıların yer aldığı toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.