“Millî Ağaçlandırma Günü” nde Eskişehir Teknik Üniversitesi Fidanları Toprakla Buluşturdu

“Millî Ağaçlandırma Günü” nde Eskişehir Teknik Üniversitesi  Fidanları Toprakla Buluşturdu

Ormanlık alanları ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevreyi korumak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılında kutlanmaya başlanan “Millî Ağaçlandırma Günü” nde düzenlenen ağaç dikim törenine Eskişehir Teknik Üniversitesi de yerini aldı. Her yıl 11 Kasım tarihinde kutlanan ve bu yılki teması “Türkiye Yüzyılına Nefes” olarak belirlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” nde Vali Sayın Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Sayın Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Sayın Harun Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sayın Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Sayın Yaman Ağırlar, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Park ve Bahçeler Müdürü Sayın Akın Akman, ESTÜ personeli ve öğrencilerinin de yer aldığı etkinlikte Gülpınar Mahallesi’nde yer alan ağaçlandırma sahasında yapılan törende açılış konuşmalarının ardından Gülpınar ağaçlandırma alanında 10.000 adet çeşitli ağaç türlerine ait fidanlar toprakla buluşturuldu.