ESTÜ'den Haberler

“Mesleki Eğitim ve Bakım Laboratuvarı” Açılışı ESTÜ - FORD OTOSAN İş Birliğiyle Gerçekleştirildi

“Mesleki Eğitim ve Bakım Laboratuvarı” Açılışı ESTÜ - FORD OTOSAN İş Birliğiyle Gerçekleştirildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (Ford Otosan) arasında iş birliğini güçlendiren yeni bir protokol imzalandı. İmza törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Onur Kaya ve Prof. Dr. Yunus Özdemir,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanife Apaydın Özkan ile öğretim üyeleri katılırken, Ford Otosan tarafından İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri Osman Özdemir, Eskişehir Fabrika Lideri Namık Kemal Keskin, Öğrenme ve Gelişim Lideri Zühre Işılak, Mesleki Eğitim Akademisi Lideri Hüseyin Yakup Temur, Eskişehir Fabrika İnsan Kaynakları Lideri Ahmet Tingül ile Ford Otosan yöneticileri katılım sağladı.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, törende yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Özcan, “Ford Otosan ile birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Mesleki Eğitim ve Bakım Laboratuvarı, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamayı ve sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları yetiştirmeyi amaçlıyor. Özellikle Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerindeki öğrencilerimiz başta olmak üzere, ilgili derslerde kullanılmak ve alana ilgi duyan tüm öğrencilerimizin eğitimine destek olmak amacıyla tasarlanan laboratuvar, Ford Otosan’ın eğitim programlarına da ev sahipliği yapacak” dedi. Mesleki Eğitim ve Bakım Laboratuvarında; 6 adet Siemens PLC Eğitim Seti, 6 adet EasyPort Simülasyon Seti, 1 adet Elektrohidrolik Eğitim Seti, 1 adet Elektropnömatik Eğitim Seti ve eğitimlerde kullanılacak bilgisayarlar yer alıyor.

2023 yılında Ford Otosan iş birliğiyle başlatılan “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” hakkında da bilgi veren ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Program çerçevesinde Porsuk Meslek Yüksekokulu önlisans öğrencilerimiz, Ford Otosan’ın kalite, bakım ve Ar-Ge bölümlerinde mesleki eğitim alma fırsatı buldular. Bu süreçte öğrencilerimiz, haftada üç gün Ford Otosan’da pratik eğitim alarak iş deneyimi kazandılar ve haftanın kalan iki günü de yüksekokulumuz programlarındaki derslere devam ettiler. Bu yıl da ESTÜ-Ford Otosan Akademisi kapsamında laboratuvar açılışımızın hemen ardından, öğrencilerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. Geçtiğimiz dönem boyunca Ford Otosan uzmanlarının otomotiv sektörü ve sektörün gereklilikleri hakkında düzenlediği haftalık dersler sonucunda, 24 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı” dedi. Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan ayrıca, öğrencilerin lisans bitirme projeleri ile TÜBİTAK 2209-B proje desteği ve TEKNOFEST Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında Türkiye birincilikleri kazandıklarını belirtti. Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Ford Otosan Yazılım Ofisi'nin, öğrencilere gerçek hayat problemleri üzerinde çalışma ve birçok projeye katkıda bulunma imkânı sunduğuna dikkat çekti.

Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri Osman Özdemir ve Eskişehir Fabrika Lideri Namık Kemal Keskin de ESTÜ ile yaptıkları iş birliklerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bu iş birliklerinin gelişerek devam etmesini umduklarını ifade etti. Yapılan iş birliklerinin hem sanayiye hem de akademiye ve öğrencilere sağladığı faydaları belirten Özdemir ve Keskin konuşmalarında mesleki eğitimin ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemine bir kez daha vurgu yaptı.

İmza töreninin ardından, Mesleki Eğitim ve Bakım Laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine ESTÜ öğretim elemanları ile Ford Otosan yöneticileri katılım sağladı. Törende ESTÜ-Ford Otosan Akademi programını başarıyla tamamlayan öğrencilere de sertifikaları takdim edildi.