ESTÜ'den Haberler

“Kırsal Turizm İçin EVET” Pilot Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

“Kırsal Turizm İçin EVET” Pilot Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), Anadolu Üniversitesi ve Coğrafya Eğitimi Derneği (CED) iş birliğiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Genç Girişimciler (Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural Tourism: TR01-KA220-YOU-000028958)" başlıklı projenin Pilot Eğitim çalışmaları başarıyla tamamlandı. Koordinatörlüğünü ESTÜ’den Prof. Dr. Sayın Yeliz Mert KANTAR’ın ve Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Sayın Semra GÜNAY’ın üstlendiği eğitimler, alanlarında uzman kişiler tarafından non-formal eğitim yöntemleri kullanılarak yürütüldü.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi MD 016 numaralı amfide "Modül 1: Proje tanıtımı, tanışma" ile başlayan eğitimler, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesinde devam etti. Eğitim boyunca; "Sürdürülebilirlik, Kırsal Turizm Girişimciliği, Yönetim, Finans ve Muhasebe, Pazarlama ve Dijitalleşme, İletişim ve Ağ Oluşturma, Anti-Kırılganlık, Yaratıcı Ürün Geliştirme" konuları ele alındı. Projenin kapanış bölümünde eğitimin değerlendirmesi ve fikir paylaşımı yapılarak eğitime katılan gençlerden geri bildirimler alındı. Bu eğitimlerden sonra, gençlerden başarılı girişimcilik modelleri geliştirmeleri bekleniyor.

Projenin ve proje eğitimlerinin amaçları ise genç işsizliğini azaltmaya yönelik çözümler üretmek, kırsalda turizme ve girişimciliğe teşvik etmek, yerelde gençler, paydaşlar ve kurumlar arası bir ağ kurmak, uluslararası alanda kırsal turizm sektöründeki gençlerin girişimcilik, dijitalleşme ve yönetim becerilerini artırmak ve bu yönde onları ve gelecek nesilleri teşvik etmek olarak tanımlanıyor.

Proje konsorsiyomunda yer alan yabancı ortaklar Comune di Ponte di Piave – İtalya ve Indepcie – İspanya da aynı eğitimler tamamlandıktan sonra Türkiye’den, İspanya’dan ve İtalya’dan seçilen gençler, İtalya Treviso’da bir araya gelerek proje önerilerini ortak bir amaçla değerlendirecek ve fikir paylaşımında bulunacaklar.