ESTÜ'den Haberler

“Kırsal Turizm İçin EVET” Erasmus+ Projesi Final Konferansı Başarıyla Tamamlandı

“Kırsal Turizm İçin EVET” Erasmus+ Projesi Final Konferansı Başarıyla Tamamlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Gençler: Kırsal Turizm için EVET” Erasmus+ Projesi Final Konferansı, 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 

AB Erasmus+ Programı çerçevesinde Türkiye, İtalya ve İspanya'dan beş ortak kuruluşla yürütülen projenin önemli sonuçları, proje koordinatörü Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Yeliz MERT KANTAR ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Semra GÜNAY tarafından iki farklı oturumda katılımcılara sunuldu. Konferans, farklı üniversitelerden gelen araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar kırsal turizm alanında 26 farklı bilimsel araştırmayı içeren zengin bir içerik sundu. Düzenlenen çalıştaylar sayesinde, proje çıktıları katılımcılara etkili bir şekilde iletilirken, katılımcılar da görüşlerini paylaşma fırsatı buldu. 

Genç girişimcilerin, kırsal turizm girişimciliği konusunda eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri aldığı proje sürecinde, projenin öğrenme ve öğretme süreçleri kapsamında projenin İtalyan partneri olan Comune Ponte di Piave Belediyesi ev sahipliğinde İtalya’da iyi uygulama örneklerini inceleyen gençler, proje kapsamında oluşturdukları iş fikirlerini final konferansında paylaştı. İş fikirleri sunumlarını projenin iştirakçi ortağı olan KOSGEB ve İŞ-KUR temsilcileri değerlendirirken, sunumlardan üçü, uygulanabilir ve finansal olarak desteklenmeye değer bulundu. Projenin yüz yüze oturumuna Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Oğuz ŞENLİK, KOSGEB Başkanı Sayın Tarık YILMAZ, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Sayın Serkan Can ZENGİN, TÜRSAB BTK Başkanı Sayın Özgür ERSOY ve BEBKA YDO Koordinatörü Sayın Güliz ÜNAL katıldı.

Proje hakkında geniş kapsamlı farkındalık yaratmayı ve Avrupa genelinde ilgili akademisyenler ile paydaşları bir araya getirmeyi amaçlayan final konferansının ardından, proje fikri çıktılarının sonuçlandırılması ve yaygınlaştırma faaliyetleri hakkında son ulusötesi proje toplantısı yapıldı. Toplantıda, eğitim modüllerinden hızlandırma programına kadar birçok konu ele alınırken, bu çıktıların ilgili kuruluşlar ve üniversitelerde eğitim materyali olarak kullanılması planlandı.