ESTÜ'den Haberler

“İleri Prototip İstasyonu İçin Teknik Destek Projesi” Bilgilendirme Günleri Eskişehir Bilgilendirme Günleri ile Devam Ediyor

“İleri Prototip İstasyonu İçin Teknik Destek Projesi” Bilgilendirme Günleri Eskişehir Bilgilendirme Günleri ile Devam Ediyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı ile Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan “İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek (APS) Projesi” İnovasyon Fabrikası Bilgilendirme Günü 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Anemon Hotel Eskişehir’de gerçekleştirildi. Toplantıya Eskişehir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Muhammet Taha Güven, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, APS Projesi Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü Prof. Dr. Sayın Hikmet KARAKOÇ, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, küçük ve orta büyüklükteki ı̇şletmeler (KOBİ) ve Start Up’lar katılım sağladı.

Proje TR41 (Bursa, Eskişehir, Bilecik) bölgesinde yer alan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT), Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR/AR), Üretim (Manufacturing) ve İleri Malzemeler (Advanced Materials) odak sektörlerinde faaliyetleri olan işletmelere; prototipleme, tasarım, eğitim danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunmayı amaçlamakta. Bu kapsamda KOBİ’lerin prototiplerini ticarileştirmesi, uluslararası piyasalara açılması ve işletmelerin ulusal/uluslararası yatırımcılarla buluşturulması hedeflenmekte. Proje kapsamında ayrıca İnovasyon Fabrikası (IF) adı altında işletmeye açılan bir teknoloji merkezi ile  girişimcilere, start up’lara ve KOBİ’lere teknik alt yapı desteği; tasarım, geliştirme, prototipleme, eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri sunulmakta.

Bilgilendirme Günleri’nin ilk ayağının gerçekleştiği Bilecik’in ardından gerçekleştirilen Eskişehir Bilgilendirme Günü kapsamında, Proje hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılmasının yanında, Projenin firmalara sağlayacağı hizmetler interaktif sunumlarla katılımcılara aktarıldı. Bilgilendirme Günleri etkinliği projenin hizmetlerinden faydalanmak isteyen firmalarla yapılan bire bir görüşmelerle sona erdi.