ESTÜ'den Haberler

“Fen Fakültesini Tanıyorum” Etkinliği Devlet Korumasındaki Çocuklarla Buluşturuldu

“Fen Fakültesini Tanıyorum” Etkinliği Devlet Korumasındaki Çocuklarla Buluşturuldu

Eskişehir Teknik Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi etkinlikleri kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde korunma ve bakım altında bulunan ortaokul düzeyindeki çocuklar Fen Fakültesi Fizik, Matematik ve Biyoloji Bölümleri ile bölüm laboratuvarlarını ziyaret etti. 

“Fen Fakültesini Tanıyorum” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan ESTÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Prof. Dr. Sayın Sedef DİKMEN, “Geleceğimiz olan çocuklara öğrenme şevki, keşfetme mutluluğu ve deney yapma heyecanı veren bir ortam sunarak onların bilime olan merak ve ilgisini artırmak amacıyla üniversitemiz Fen Fakültesinde gerçekleştirdiğimiz etkinlik, özellikle çocukların üniversiteyle bağ kurmalarını sağlaması ve üniversite ile toplum arasında etkili bir köprü olması sebebiyle önemlidir” dedi. Çocuklara yönelik yapılan etkinliklerin önemine dikkat çeken ESTÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Dr. Sayın Betül GÜMÜŞ, ziyaretin çocukların hayatında iz bırakan ve onlar için ufuk açıcı bir etkinlik olduğunun altını çizdi.

Çocukların yarıyıl tatillerini etkin bir şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri Araş. Gör. Sayın Burak ARATAN, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Zafer DİKMEN ve Öğr. Gör. Dr. Sayın Züliyet ÇELİKBİLEK eşliğinde çocuklar, Fizik Bölümü laboratuvarlarında, hareket, ışık ve optik ile ilgili temel deneyleri izleme fırsatı yakaladı. Araş. Gör. Sayın Emrullah YILMAZ, Biyoloji Bölümü Zooloji Müzesi hakkında çocukları bilgilendirirken, Araş. Gör. Dr. Sayın Gökçe ÇAKMAK etkinliğin son durağı olan Matematik Noktasında sergilenen materyalleri tanıtarak çocukların sorularını cevapladı.