ESTÜ'den Haberler

Fen Fakültesi’nde Uygulama Projeleri Sunumu Etkinliği Yapıldı

Fen Fakültesi’nde Uygulama Projeleri Sunumu Etkinliği Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi’nde 10’uncu Uygulama Projeleri etkinliği yapıldı. 20 Haziran 2022 tarihinde Fen Fakültesi fuaye alanında yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar’ın yanı sıra bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Buradan aldığınız eğitimin üzerine her şeyi inşa edebilecek bir altyapıya sahipsiniz”

Dekan Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, Fen Fakültesi Uygulama Projeleri Sunum etkinliğinin bu yıl 10’uncusunun düzenlendiğini belirterek söze başladı. Fen Fakültesi öğrencilerinin bir yıl boyunca yürüttükleri çalışmaların posterler şeklinde sergilendiği bu etkinliğin tüm yaşamları boyunca öğrencilerin anılarında kalacak önemli bir uygulama olduğunun da altını çizen Dekan Prof. Dr. Kantar, “Sizlerin de bildiği üzere, Pandemi döneminde yaklaşık bir buçuk yıl kadar eğitim öğretim almak zorunda kaldınız. Sizler için de bizler için de zorlu bir süreçti. Tabi, değiştiremeyeceğimiz şeylerden ziyade değiştirebileceğimiz şeylere odaklanmamız gerektiğini bir kez daha hatırlamış olduk. Uzaktan eğitim yöntemini ve farklı kanallarla eğitime devam edebildiğimizi öğrendik. Bugün aslında çoğu öğrencimiz mezun olmuş durumdalar. Kariyerinizin ilk aşamalarında oldukça yoğun bir şekilde çalışacaksınız. Başarının bedelini bir dönem ödemeyen başarısızlığın bedelini bir ömür boyu ödemek zorunda kalır. Mesleğinizin içerisinde kariyerinize devam etmeniz gerektiğini de sizlere hatırlatmak istiyorum. En üst düzeyde donanıma sahip olan Fen Fakültesi’nden mezun oluyorsunuz. Bununla gurur duymalısınız. Buradan aldığınız eğitimin üzerine her şeyi inşa edebilecek bir altyapıya sahipsiniz” dedi.

“Türkiye’de parmakla gösterilen bir fakülteden mezun oluyorsunuz”

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Fen Fakültesi Uygulama Projeleri Sunum etkinliğinin 10 yıllık bir geçmişe sahip olan, sürdürülebilirliğini ispat etmiş bir uygulama olduğunun altını çizdi. Hangi alanda olduğu fark etmeksizin öğrenci projelerinin çok kıymetli olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Bu projeler siz değerli öğrencilerimizin buradan ayrılış eserleri. Her biri çok kıymetli ve değerli. Buradan ayrıldıktan sonra da buradaki kadar güzel işlere imza atacağınızdan hiç kuşkum yok. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ve Fen Fakültesi’nin mezunları olarak ne kadar gurur duyanız az. Sahip olduğu altyapı, insan kaynağı, akademik kadro yetkinliği, yürütülen çalışmaların çeşitliliği ve niteliği anlamında Türkiye’de parmakla gösterilen bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Tüm bölümleri akredite olan ve bu akreditasyonu 7 -8 yıldan bu yana devam ettiren bir fakülte. Bu da size kendinizi ayrıcalıklı hissettiren bir başka özellik. Geçmiş dönemlerde akademik danışmanların ve jüri üyelerinin önünde yapılan sunumların kabuklarını yırtarak; tüm fakülte, öğrenciler, Hocalar ve paydaşların önünde yapılıyor olması çok daha kıymetli” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu ve beraberindeki Heyet tarafından öğrenci stantları ziyaret edilerek projeler hakkında detaylı bilgi alındı. Projelerin incelenmesinin ardından pilav ikramı ile açılış töreni son buldu. Program, öğleden sonra Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Türe tarafından yapılan “Profesyonel Hayat Yolculuk” adlı semineri ile davam etti.