ESTÜ’ye Çevre Vakfından En Başarılı Doktora Tezi İkincilik Ödülü

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sayın Veli Onur ÇELİK danışmanlığında Arş. Gör. Dr. Sayın Kadir ÇALIŞKAN tarafından 2022 yılında tamamlanan doktora tezi, Çevre Vakfı tarafından sürdürülebilir çevre konusunda yapılan akademik çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen “Çevre Alanında En Başarılı Doktora Tezi Ödül Yarışmasında” ikinciliğe layık görüldü.

Çevre Vakfı tarafından bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel açıdan değerlendirilerek, “Üniversitelerin Sürdürülebilirlik Yolculuğu: Kampüslerin ve Spor Alanlarının Yönetici ve Öğrenci Perspektifinden Değerlendirilmesi” konulu tez çalışması ile ikincilik ödülünü alan Arş. Gör. Dr.  Kadir ÇALIŞKAN düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Sporun çevre konusunda diğer alanlarla birlikte önemli bir konumda olduğunu yaptığımız çalışmalarla görmüş olduk. Sonuç olarak GreenMetrics listesine girmiş ilk onda yer alan altı üniversitenin araştırma sahası olarak belirlendiği önemli bir çalışmayı alan yazına kazandırmış olduk. Araştırma sahalarında tüm kampüslerin çevresel sosyal ve ekonomik yönden değerlendirilmesi yapıldı” dedi.