ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Tarafından Eskişehir’deki Proje Okulları için Düzenlenen Yer Küre Üzerine Bilim Sohbetleri Devam Ediyor

ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Tarafından Eskişehir’deki Proje Okulları için Düzenlenen Yer Küre Üzerine Bilim Sohbetleri Devam Ediyor

ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin meslek seçimlerinde farkındalık oluşturmak için düzenlenen “Bilim Sohbetleri” ESTÜ ev sahipliğinde devam ediyor.

ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde, 17 Mayıs 2024 Cuma günü Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin misafir edildiği program  kapsamında Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Sayın Emir BALKAN, Yer Kürenin İç Yapısı, Levha Hareketleri ve Gravite Yöntemi; Arş. Gör. Sayın Sunay MUTLU, depremlerin takip edilmesi, bu süreçte kullanılan teknik donanım ve enstrümanlar, ESTÜ Net Sismik Ağı; Jeoloji Mühendisi Sayın Hasan Burak ÖZMEN ise Jeomorfoloji ve İklim Koşulları ile ilgili konularda öğrencilere seminerler verdi. Seminerler sonrasında ise etkileşimli söyleşiler yapıldı. Söyleşiler, öğrencilerin merak ettikleri ve ilgi duydukları konularda beyin fırtınası şeklinde gerçekleşti.

Bilim Sohbetleri Devam Edecek

Öğrencilerin kariyer planlarında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilen ve meslek seçimlerinde farkındalık oluşturan Bilim Sohbetleri, ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde her hafta gerçekleştirilen seminer ve söyleşilerle devam edecek.