ESTÜ ve EMSA Jeneratör'den Geleceğe Yönelik İş Birliği: Yeni Laboratuvar ve Eğitim Fırsatları

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile jeneratör sektörünün öncülerinden EMSA Jeneratör arasında yapılan iş birliği protokolü, akademi ve sanayiyi bir araya getirerek öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ Akademisyenleri, EMSA Jeneratör CEO’su Sinan Gökhan Güner, EMSA Akademi Başkanı Cansu Yıldız Güner, EMSA Jeneratör Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen imza töreni, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlü bir örneği olarak öne çıktı.

Özcan: "EMSA ile Birlikte Geleceğe Yatırım Yapıyoruz"

Törende konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, EMSA Jeneratör ile yapılan bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, üniversite bünyesinde EMSA Laboratuvarı’nın açıldığını ve öğrencilerin sektörde daha donanımlı bir şekilde yer almalarını sağlayacaklarını belirtti. “EMSA’nın bilgi ve deneyimiyle öğrencilerimize katkı sunacağız” diyen Özcan, bu tür iş birliklerinin üniversite-sanayi iş birliğine örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Güner: "Yenilikçi Projelerle Gençleri Destekleyeceğiz"

EMSA Jeneratör CEO’su Sinan Gökhan Güner ise, bu ortak çalışmanın genç mühendis adaylarına önemli fırsatlar sunacağını belirterek, “Üniversitelerle iş birliklerimizi artırarak gençlerin sektöre donanımlı bir şekilde girmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Güner ayrıca, laboratuvarın gençlerin nitelikli gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

EMSA Akademi Başkanı: İnovasyon ve Gelişim İçin Yeni Bir Kapı

EMSA Akademi Başkanı Cansu Yıldız Güner de yaptığı açıklamada, açılan laboratuvarın sadece teknik bilgi sunmakla kalmayıp, inovasyon ve gelişim fırsatları sağlayacağını söyledi. Güner, “EMSA Akademi olarak, gençleri hem profesyonel hem de kişisel gelişimlerinde destekleyerek, iş hayatında fark yaratmalarını sağlayacağız” dedi.

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi ve laboratuvar tanıtımı ile sona erdi.