ESTÜ'den Haberler

ESTÜ, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut ve THY Heyetini Ağırladı

ESTÜ, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut ve THY Heyetini Ağırladı

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Sayın Mikail AKBULUT ve beraberindeki THY heyeti 16 Mayıs 2024 Perşembe günü 2 Eylül Kampüsünde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri ve öğrencileriyle bir araya geldi. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ESTÜ’ye gelen THY heyeti, gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN’I makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversite-sektör iş birliği kapsamında hava aracı bakım eğitimi, havacılık sektörünün gelecekte ihtiyaç duyacağı nitelikli hava aracı teknisyeni ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim politikaları ve bakım yönetimi konularında yürütülecek ortak çalışmalar hususunda heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerde Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN’ın başkanlık ettiği ESTÜ heyetinde, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Cem ÇETEK, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sayın Sinem KAHVECİOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Emircan ÖZDEMİR, Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Emre KIYAK, Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Önder ALTUNTAŞ, SHT-147/66 Temel Eğitim Sınav Müdürü Öğr. Gör. Sayın Hasan LİK, SHT-147/66 Temel Eğitim/Sınav Kalite Müdürü Sayın Efekan İLDEŞ bulunurken, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail AKBULUT başkanlığındaki THY heyetinde ise, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Abdullah AYDIN, Sayın Ömer Tayyip ÇALIŞKAN, Eğitim Başkanı Sayın Mahmut DEMİRKAN, İnsan Kaynakları Başkanı Sayın Kenan ŞAHAN ve 147 Tip Eğitim Müdürü Sayın Murat KÖSE hazır bulundu.

ÖZCAN: ESTÜ ülkemizin ihtiyaç duyduğu hava aracı teknisyenlerinin yetiştirilmesi hususunda hazırlıklıdır

Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, yapılan görüşmelerde ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin sahip olduğu havacılık eğitim programları ve eğitim altyapısı ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu hava aracı teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusunda hazırlıklı olduğunu belirterek, ülkemizin bu alanlarda ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ihtiyacının karşılanması hususunda THY Teknik A.Ş. ile birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail AKBULUT ise sivil havacılık sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının her geçen gün arttığını dile getirerek, bu kapsamda ESTÜ gibi havacılık eğitimi veren kuruluşlar ile iş birliği geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

ESTÜ Rektörlüğünde yapılan görüşmelerin ardından THY heyeti, ESTÜ Hava Aracı Bakım Eğitimi Tesislerine teknik bir gezi düzenleyerek burada incelemelerde bulundu. Teknik gezinin ardından ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Mustafa ÖÇ Konferans Salonunda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen öğrenci-sektör buluşması programında THY yetkilileri, havacılık sektörü ve istihdam süreçleri hakkında bilgi vererek, ESTÜ öğrencilerinin sorularını yanıtladı.