ESTÜ'den Haberler

ESTÜ TEKNOFEST 2023'te İki Birincilikle Büyük Başarıya İmza Attı

ESTÜ TEKNOFEST 2023'te İki Birincilikle Büyük Başarıya İmza Attı

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Girişim yarışmalarında Üniversitemiz iki alanda birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri ile Eğitim Teknolojileri temalarında birincilik elde eden takımlarımız, üstün başarılarıyla dikkat çekti.

Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri Temasında Birincilik: Tulpar Tharros Takımı

Tulpar Tharros Takımı, Havacılık ve Uzay alanında bakım, onarım, tasarım ve üretim faaliyetlerini geliştirmek amacıyla kurulan bir proje takımı olarak öne çıkarken, havacılık sektöründe bakım ve onarım prosedürlerine (MRO) destek sağlamak amacıyla geliştirdikleri robot projesi, TEKNOFEST Ankara (2023) Girişim Yarışması Ön Kuluçka birincisi olarak madalya, kupa ve maddi destek ile ödüllendirildi.

Eğitim Teknolojileri Temasında Birincilik: Archis Academy

Yazılım sektöründe kariyerine başlamak isteyenlere çevrimiçi eğitim ve mentorluk platformu olarak önemli bir misyon üstlenen ve geniş bir yelpazede insana, teknoloji sektöründe ilk işlerini elde etmelerinde yardımcı olmayı amaçlayan Archis Academy takımı ise, Eğitim Teknolojileri temasında birinci olarak ödüllerini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Bu büyük başarılarla Üniversitemiz teknoloji ve inovasyon alanındaki liderliğini bir kez daha kanıtladı. Başarıları ile geleceğin teknolojiye yön veren liderleri olma yolunda büyük bir adım attıklarını gösteren takımlarımızın TEKNOFEST’teki başarılarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.