ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Personeline Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi Verildi

ESTÜ Personeline Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi Verildi

Eskişehir Teknik Üniversitesi İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından 3 Ekim 2024 Perşembe günü Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi gerçekleştirildi. Yabancı Diller Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; ESTÜ bünyesinde yüksekte çalışma ihtimali olan personele iş güvenliği eğitimi verildi.

ESTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Sorumlusu İş Güvenliği Uzmanı Elif Kırlı, OSHA tarafından yapılan istatistiklerde, 3.4 metreden daha yukarıdan düşen kişiler ile ilgili kazalarda %85’ten fazlasının ölümle sonuçlandığını vurgulayarak, “İş kazalarının en sık yaşandığı alanlardan birinin yüksekte çalışma olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, bu tür çalışmaların gerçekleştirilmesi sırasında güvenlik önlemlerine büyük özen gösterilmesi gerekmektedir. Yüksekte çalışma eğitimi, bu tür riskli çalışmalarda yer alan kişilere güvenli çalışma tekniklerini öğretmeyi ve kazaların önlenmesini hedeflemektedir dedi.
 

Eğitim kapsamında;

  • Yüksekte yapılan çalışmalardaki tehlikeler ve riskler, yüksekten düşme iş kazalarına örnekler
  • Yüksekte yapılan çalışmalarda toplu koruma ve kişisel koruma yöntemleri,
  • Yüksekte yapılan çalışmalarda kullanılan güvenlik ekipmanları, özellikleri ve kullanımı, güvenli çalışma kuralları,
  • Kullanılacak kişisel koruyucu donanımların özellikleri, kullanımı
  • Yatay ve düşey yaşam hatları, güvenlik ağları, ankraj noktaları

konularına değinilerek, süreç videolarla desteklendi. ESTÜ personeline yüksekte güvenli çalışma eğitim katılım sertifikasının takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi.