ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Personel Futbol Turnuvası Sona Erdi

ESTÜ Personel Futbol Turnuvası Sona Erdi

Eskişehir Teknik Üniversitesinde Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında 14 Ekim-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenen personel futbol turnuvası 24 Kasım 2023 Cuma günü oynanan final müsabakasıyla sona erdi.

Üniversite personeli tarafından oluşturulan 12 takımın mücadele ettiği turnuvada, Hasan Polatkan Havaalanı güvenlik personelinin oluşturduğu “Havagücüspor” ile Rektörlük çalışanlarının oluşturduğu “Rektörlük Takımı” final maçı oynadı. Yoğun yağmur yağışının etkili olduğu ve normal süresi 1-1 sona eren final maçında Rektörlük takımı penaltılarda elde ettiği 5-4’lük sonuçla maçı kazandı ve şampiyonluk kupasının sahibi oldu. “Havagücüspor”un ikinci olduğu turnuvada, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personelinin oluşturduğu “SKS United” ekibi ise üçüncülük kupasını aldı.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN: “Personelin birbiriyle olan iletişimine katkı sağlayan bu tarzdaki etkinlikler gelecek dönemlerde farklı branşlarda da devam edecek.”

Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, personelin birbiriyle olan iletişimine katkı sağlayan bu tarzdaki etkinliklerin gelecek dönemlerde farklı branşlarda da devam edeceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN yaptığı konuşmada, “14 Ekim 2023 tarihinde başlayan, üniversitemizin Personel Futbol Turnuvası’nda sona gelmiş bulunmaktayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tüm takımlarımız özveriyle çok güzel mücadele ettiler. Personelimize yakışır şekilde bir turnuva oldu. Bundan sonra bahar döneminde de bu tür turnuvaları düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinlikler vasıtasıyla bütün personelimizin bir arada olmasından çok mutluyum. Zaten amacımız buydu, daha geniş çapta basketbol, voleybol gibi branşları da ekleyerek bu şekilde turnuvalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜRSOY: “ESTÜ  Türkiye’deki sayılı tesisleri bünyesinde bulunduruyor.”

ESTÜ Personel Futbol Turnuvası’nda şampiyon takımın ödüllerini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Sayın Ömer GÜRSOY takdim etti. ESTÜ’nün, Türkiye’deki sayılı tesisleri bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Kurul Başkanı GÜRSOY, “Buradaki futbol, basketbol, voleybol ve performans ölçüm merkezlerinin üzerinde durmak istiyorum çünkü Türkiye'de çok sayılı olan tesislerin burada olduğunu gördüm. Özellikle performans test merkezleri çok önemli çünkü hangi branşta olursa olsun bir sporcunun ölçemediğinizi üretemezsiniz. Bu testlerden geçmeleri gerekiyor. Dolayısıyla ben bu vesileyle üniversitemizin Rektörü Adnan ÖZCAN’ı ve bütün bu kadroyu tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı ve tüm takımları tebrik etti.

ESTÜ Personel Futbol Turnuvası kupa ve madalyaların takdim edildiği tören ile sona erdi.