ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Oryantasyon Günleri Başladı

ESTÜ Oryantasyon Günleri Başladı

Geleneksel olarak düzenlenen ESTÜ Oryantasyon Günleri 4 Ekim Çarşamba günü 2 Eylül Kampüsünde büyük bir coşkuyla başladı. ESTÜ ailesine yeni katılan öğrencilerin uyum süreçlerini desteklemek amacıyla düzenlenen ESTÜ Oryantasyon Günleri açılış törenine Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Salih ALTUN, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Genel Sekreter Sayın Cengiz KAÇAL, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör ÖZCAN: Dünya ölçeğinde tercih edilen bireyler olacağınıza olan inancımız tamdır

Programın açılışında konuşan Rektör ÖZCAN, ESTÜ’yü öğrenci merkezli eğitim veren ve araştırma odaklı bir üniversite olarak konumlandırdıklarını belirterek, Eskişehir Teknik Üniversitesinin mensupları olarak, öğrencilerini geleceğe hazırlama sorumluluğunun bilincinde olduklarının altını çizdi.  Eskişehir Teknik Üniversitesinde alacakları eğitim sonucunda, ESTÜ öğrencilerinin dünya ölçeğinde tercih edilen bireyler olacağını ifade eden Prof. Dr. ÖZCAN, “Bugüne kadar olan birikimlerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız. Bu ölçekte sadece eğitim-öğretim değil, sizlerin araştırma - geliştirme süreçlerinde de etkin bireyler olarak yetişmeniz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN konuşmasında bilgiye ulaşmanın kolaylaşması ile birlikte gerçekleşen değişim, dönüşüm ve oluşan sorunlara değinerek, özellikle küresel salgın süreci sonrasında hızla dijitalleşen dünyada, değişim ve dönüşüme ayak uydurmaktan daha önemli olanın sürecin doğru ve akıllıca yönetilmesi olduğuna dikkat çekti. 

Etik değerlere saygılı, iyi bir vatandaş olmak önceliğimizdir

Etik değerlere saygılı, iyi bir vatandaş olmanın öncelikleri olduğuna vurgu yapan ÖZCAN, “Sizlerden beklentimiz; başkalarının hakkına saygı gösteren, intihal yapmayan ve kopya çekmeyen, yalan söylemeyen, çevreyi kirletmeyen, karşılık beklemeden yardım eden ve yaşlılara saygı gösteren duyarlı bireyler olmanızdır. Mezun olduğunuzda ise sizlerden beklentimiz; kendi alanınıza hâkim, mesleki bilgi ve becerilere sahip, okuma alışkanlığı olan bireyler olmanız özellikle okuduğu Türkçe bir metni anlayabilen, Türkçeyi doğru kullanabilen, İngilizceyi iyi düzeyde bilen, takım çalışmasına uyumlu, girişken, kültür seviyesi yüksek olan, etik değerlere bağlı ve hiçbir karşılık beklemeden sosyal projelerde yer alan bireyler olmanızdır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Eskişehir Vali Yardımcısı Salih ALTUN, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR, Prof. Dr. Onur KAYA, Genel Sekreter Cengiz KAÇAL ile beraberindeki heyet, oryantasyon programı ve açılış şenliği kapsamında kurulan tanıtım stantlarını ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, söyleşi çadırında ESTÜ ailesine yeni katılan öğrencilerle bir araya geldi.

4-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan Oryantasyon Günleri kapsamında ESTÜ’nün çeşitli birimlerinden yetkililer ve sektör temsilcileri ESTÜ öğrencileriyle buluşuyor. Spor karşılaşmaları ve konserlerin de yer aldığı Oryantasyon Günlerinde 4 Ekim Perşembe günü saat 19:30’da Mehmet Erdem sahne aldı, 5 Ekim Cuma günü ise Mary Jane 2 Eylül Kampüsünde sahne alacak.

ESTÜ Oryantasyon Günleri detaylı programına www.eskisehir.edu.tr adresinden ve ESTÜ sosyal medya hesaplarından erişebilmektedir.