ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden BIOGATE Yarışmasında İkincilik Ödülü

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu ESTUBIO ekibi BIOGATE yarışmasında Biyosensör kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri tarafından 19-20 Ağustos 2023 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen BIOGATE yarışmasında öğrencilerimiz, meme kanserinin erken teşhis ve tanısında kullanılabilecek sensörlerin tasarımı üzerine geliştirdikleri “Designing a Graphene Oxide Coated QCM Immunosensor to detect HER2 Analyte for the Early Stage Breast Cancer Detection” başlıklı çalışma ile ikincilik ödülü kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Sayın Mert GÜL danışmanlığındaki ESTUBIO ekibi üyeleri, Sayın Nurseda YILMAZ, Sayın Nilay KISACIK, Sayın Eylül Öykü KUZEY, Sayın Sinem ÇAVUŞLUOĞLU, Sayın Hasan BUDAK ve Sayın Ömer ŞENTÜRK’ü tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.