ESTÜ'den Haberler

ESTÜ-ICI Akademi’den ICIDAY Etkinliği

ESTÜ-ICI Akademi’den ICIDAY Etkinliği

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’na bağlı bir birim olan Kariyer Gelişim Birimi, kamu ve özel sektörden paydaşlarıyla yürüttüğü Akademi çalışmaları kapsamında öğrenci ve işveren kazanımlarını arttırıyor. Akademiler çerçevesinde işverenler, donanım ve kabiliyetliyle dikkat çeken potansiyel iş görenlerine ulaşıp onlara katkı sunma, öğrenciler ise henüz mevzun olmadan sektörü tanıyıp, kendilerini tanıtma, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetme, donanımlarını arttırma, istihdam edilebilme fırsatlarını yakalayarak geleceğe hazırlanıyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi akademi paydaşlarından, pek çok alanda başarıları ve yenilikçi kimliğiyle  dikkate çeken ICI Teknoloji, bir müddettir yürütülen ESTÜ-ICI Akademi programını   ICIDAY etkinliğiyle taçlandırdı. 19 Mart 2022 tarihinde ICI Teknoloji ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, farklı bölümlerde öğrenimine devam eden Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri, kendilerine sunulan başlık çerçevesinde kriz yönetimi, proje geliştirme, ekip çalışması, teknolojik donanım kullanımı gibi yetkinliklerini sergileyerek güncel konulara dair çözüm üretme çabası ile projeler tasarladılar.

ICI Teknoloji Kurucu Başkanı Kenan IŞIK ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Sevil ŞENTÜRK’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, gençlerin kendilerine sürpriz bir şekilde verilen konu çerçevesinde, oluşturdukları ekiple, çözüme dair projeler tasarladıkları bir tam gün etkinliği olarak başarıyla tamamlandı. Kariyer Gelişim Birimi temsilcileri Dr. Öğr. Üyesi İsmail YENİLMEZ ve Öğr. Gör. Nazan GÜL’ün de katılım sağladığı etkinlik,  ESTÜ ve ICI Teknoloji temsilcilerinin ilişkileri ve uygulamaları geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunmasına da fırsat tanıdı.