ESTÜ'den Haberler

ESTÜ-FORD OTOSAN Akademi Öğrencileri Tarafından FORD OTOSAN’A Teknik Gezi Düzenlendi

ESTÜ-FORD OTOSAN Akademi Öğrencileri Tarafından FORD OTOSAN’A Teknik  Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişimi Birimi tarafından yürütülen ESTÜ-Ford Otosan Akademi 2021-2022 Dönemi başarıyla tamamlandı. Sertifika almaya hak kazan öğrenciler, 10 Mayıs 2022 tarihinde Ford Otosan Eskişehir Fabrikasını teknik gezi kapsamında ziyaret etti.

Ziyarete Ford Otosan adına İnsan Kaynakları ve İdari İşler Lideri Sinan Salı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Lideri Sırma Yücel, İnsan Kaynakları Teknik ve Mesleki Eğitim ve Gelişim Takım Üyesi Ali Demirel, İnsan Kaynakları Takım Üyesi Ebru Ercan, İnsan Kaynakları Operasyonları Takım Üyesi Ayşegül Şen, Kalite Yeni Sistemler ve Stratejileri Lideri Oktay Çakır, Çevre Mevzuatı ve Çevre Yönetim Sistemleri Teknik Lideri Tuğba Ayvaz Kahramantekin, Motor Alan Liderliği İmalat Takım Üyesi Abdülkadir Özdemir, Malzeme Yönetim Sistemleri Lideri Çisem Elçin Koç, Kamyon Alan İmalat Mühendisliği Çevik Takım Üyesi Kağan Özcan katılırken, Üniversitemiz adına akademinin moderatörü olan Öğrenci Dekanlığı Kariyer Gelişimi Birimi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yenilmez yer aldı.

Sertifika törenin ardından ESTÜ’lü akademi öğrencileri fabrikanın iki noktasında incelemelerde bulunarak, Motor Aktarma Organları Alan Müdürlüğü’nde başlayan teknik gezinin devamında yetkili mühendislerden hatlar ve üretim hakkında teknik bilgi aldılar. İkinci kısımda ise Kamyon Alan Montaj Hattı ziyaret edildi ve kabinin araç için uygun hale getirildiği trim hattı, şasilerin birleştirildiği şasi perçin ve kamyonun yapıldığı konveyör hatları ziyaret edilerek teknik gezi tamamladı. ESTÜ öğrencileri, Ford Otosan ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yetkililerine ilgili saha deneyimi nedeniyle memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Program, Ford Otosan Ailesine göstermiş oldukları değerli iş birliği için Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yenilmez’in İnsan Kaynakları ve Eğitim Lideri Sırma Yücel’e teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.