ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi Aldı

ESTÜ Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi Aldı

Bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettiği başarılarla yıldızı her geçen daha da yükselen ESTÜ, kalite yönetimi konusunda ortaya koyduğu performansla da başarısını tescilliyor. Bu bağlamda ESTÜ tüm denetimleri geçerek Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi almaya hak kazandı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, ESTÜ Senato Salonunda 4 Ağustos Perşembe günü düzenlenen törenle Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi’ni Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’na takdim etti. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Prof. Dr. Alper Çabuk, Genel Sekter Cengiz Kaçal, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Birimi Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, Halk Sağlığı Birimi Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Fatih Torlak,  Halk Sağlığı Birim Sorumlusu Fulya Kurnaz, Halk Sağlığı Birim Sorumlusu Nuri Caner Arıbakır,  Halk Sağlığı Birim Sorumlusu Özlem Elmaskaya, ESTÜ SKS Dairesi Başkanı Ertuğrul Baki, Kampüs Rekreasyon Ofisinden Öğr. Gör. Türkan Nihan Sabırlı, Öğr. Gör. Yavuz Dal, Eğitim ve Aile Sağlığı Merkezinden Doç. Dr. Hüseyin Balcıoğlu katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin hayatımızı önemli ölçüde değiştirdiğini ve fiziksel hareket kabiliyetimizi kısıtladığını belirterek, “Pandemi, sağlıklı beslenme ve egzersiz yaparak basit tedbirlerle önleyebileceğimiz hastalıklar konusundaki farkındalığımızın artmasına da vesile oldu. Bu kapsamda Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve Spor Bilimleri Fakültemizin de katkılarıyla Üniversitemizde Kampüs Rekreasyonu Ofisimizi açtık. Sağlık ve Spor şube müdürlüklerimizin planlamalarıyla bir dizi faaliyeti zaten başlatmıştık. Bir yandan fiziki olarak sportif aktivitelerini hayata geçirirken öte yandan da Eğitim Aile Sağlığı Merkezimiz tarafından düzenlenen ‘obezite, diyabet, sağlıklı beslenme yöntemleri, masa başı egzersizleri’ başlıklı eğitimler ile öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın konuya ilişkin farkındalık düzeylerini artırmayı hedefledik. Bu proje kapsamında önümüzdeki dönemde de öğrencilerimize ve çalışanlarımıza yönelik faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından sağlıklı bir iş yeri için temel unsurları yansıtan; iş yeri politikası, kurumsal yapı, fiziksel çevre, yaşam tarzı ve kişisel sağlık becerileri, sağlık hizmetleri sunumu ve çevre üzerine etki düşünülerek tasarlanmış olan Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş yeri Programına Üniversite olarak yaptığımız başvuru kapsamında  Üniversitemizin bu konuda gerçekleştirdiği çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzman ekibi tarafından değerlendirilerek  Üniversitemiz “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi”ni almaya hak kazandı” diye konuştu.

Döğeroğlu, konuşmasının sonunda sürecin başlatılması ve yürütülmesi hususunda yoğun emek harcayan SKS Dairesi Başkanlığına, Rekreasyon Ofis çalışanlarına, Spor Bilimleri Fakültesi yönetimine, Eğitim Aile Sağlığı Merkezine desteklerini esirgemeyen Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Birimine teşekkür etti.