ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Astrofizik Eğitim ve Araştırma Biriminden Geleceğimizi İnşa Eden Öğretmenlerimize Yönelik Eğitim Programı

ESTÜ Astrofizik Eğitim ve Araştırma Biriminden Geleceğimizi İnşa Eden Öğretmenlerimize Yönelik  Eğitim Programı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Astrofizik Eğitim ve Araştırma Birimi, Eskişehir ve Van’da gerçekleştirilen Astronomi Öğretmen Eğitim Programları kapsamında öğretmenlere görsel ve işitsel astronomi eğitim uygulama platformlarını tanıttı.

 9 Eylül 2023 tarihinde online olarak gerçekleştirilen Van Astronomi Öğretmen Eğitim Programında, ESTÜ Uzay-Zaman Noktası Kozmolojik Evrim Farkındalık Laboratuvarı kapsamındaki eğitim modülleri üzerinden astronomi, astrofizik ve kozmoloji eğitim uygulamalarına verilen örnekler ile katılımcı öğretmenler ile etkileşimli söyleşiler ve beyin fırtınaları yapıldı. Bu süreçte katılımcı öğretmenlerle gökyüzüne ve derin uzaya yönelik farkındalık ve ilgi düzeyinin artırılması, eğitimin kalıcı nitelikte kaliteli olarak nasıl verilebileceği konularında paylaşımlarda bulunuldu.

10 Eylül 2023 tarihinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Astronomi Eğitim Programı Astronomi Günleri programı çerçevesinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminer ve teleskop gözlemleri gerçekleştirildi. Astronomi eğitiminin uygulamaya yönelik incelikleri ve en yakın yıldız detaylarının paylaşıldığı seminer sonrasında okul bahçesine kurulan teleskoplar ile farklı çözünürlük ve teknik özelliklerdeki aynalı optik ve hidrojen alfa teleskoplarıyla Güneş gözlemi gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen, anaokulundan liseye kadar farklı eğitim düzeylerinde görev yapan 40 öğretmen ile etkileşimli ve uygulamalı gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kazanılan deneyimlerin, öğretmenler aracılığıyla öğrencilerine taşınması hedefleniyor.