ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesinin Paydaşı Olduğu GREENEUR Başlıklı Proje Fransa Ulusal Ajansı Tarafından Kabul Edildi

Eskişehir Teknik Üniversitesinin Paydaşı Olduğu GREENEUR Başlıklı Proje Fransa Ulusal Ajansı Tarafından Kabul Edildi

Yürüttüğü ve paydaşı olduğu çok sayıda uluslararası proje ile Türk biliminin dışa açılan kapılarından biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), başarılarına bir yenisini daha ekledi. ESTÜ’nün paydaşlarından biri olduğu GREENEUR adlı uluslararası proje, Fransa Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Proje, Avrupa Birliği fonlarıyla yürütülen iş birliği projelerinin çevresel/iklimsel etkisini ölçmek ve azaltmak amacıyla çeşitli araçlar geliştirmeyi hedefliyor.

Proje Metodolojilerini ESTÜ Geliştirecek

Ana yürütücülüğünü Fransa’dan Universite de Lorraine’nin yaptığı ve 27 ay sürmesi planlanan projede ESTÜ, Litvanya'dan Vytautas Magnus Üniversitesi, Lüksemburg'dan European University Foundation ve İspanya'dan Vigo Üniversitesi ile çalışmalar yürütecek. ESTÜ proje kapsamında gerekli bulunan metodolojinin geliştirilmesinden, yaygınlaştırma ve kalite yönetimi gibi çeşitli görevlerde birinci derece sorumluluk üstlenecek.

ESTÜ Uluslararası İlişkileri Birimi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülsüm Karaman’ın ESTÜ ayağının yürütücülüğünü yaptığı projede, ESTÜ’den Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, Prof. Dr. Müfide Banar, Prof. Dr. Aysun Özkan, Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Dr. Öğr. Üyesi Alp Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel ve Hazal Yalçın Bayrakdar da görev yapacak.