ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin Başarı Trendi Yükseliyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin Başarı Trendi Yükseliyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi, 2023-2024 akademik yılı için açılmış olan 2 bin 345 öğrenci kontenjanının 2 bin 320’sini doldurarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca yabancı uyruklu öğrenci sayılarında da geçen yıla oranla yaşanan %15,56’lık artışla bu yılki yabancı uyruklu öğrenci sayısı 360’dan 416’ya yükseldi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, her alanda olduğu gibi bu yıl da yeni öğretim yılı ile birlikte eğitim alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Eskişehir Teknik Üniversitesinin, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için açılmış olan 2 bin 345 öğrenci kontenjanının 2 bin 320’sini doldurdu %98,93’lük bir doluluk oranına ulaştı. Bunun yanı sıra Eskişehir Teknik Üniversitesi, sayısı 14 bine ulaşan mevcut öğrencisiyle ve ayrıca Eskişehir Teknik Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (ESTÜYÖS) veya uluslararası sınav notu vb. ile kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencileriyle öğrenim faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla yabancı uyruklu öğrenci sayılarında elde ettiği %15,56’lık artışla bu alanda da ilerleme kaydediyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 56 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine dâhil eden Eskişehir Teknik Üniversitesinin, yeni öğretim yılıyla birlikte toplam yabancı uyruklu öğrenci sayısını 416’ya yükselttiği görülüyor.  

Öğrencilerin Yaklaşık %21’i İlk Tercihinde Eskişehir Teknik Üniversitesini Seçti

Konuyla ilgili bilgi veren Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Teknik Üniversitesini tercih eden adayların 489’unun birinci tercihleriyle yerleştiğini, yani yerleşen adayların %21,08’inin Eskişehir Teknik Üniversitesine birinci tercihle geldiğine dikkat çekerek, bu durumun sadece üniversite için değil Eskişehir için de sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Eskişehir Teknik Üniversitesinin kontenjanlarının yüzde %98,93’ünün dolmasını değerlendiren Prof. Dr. Özcan, “Türkiye şartlarında çok yüksek bir oran. Bu durum, Eskişehir Teknik Üniversitesinin tercih edilebilirliğinin çok yüksek olduğunu göstermektedir. Bunu kanıtlayan diğer bir gösterge de, Eskişehir Teknik Üniversitesine yerleşen adaylardan 489’unun birinci tercihiyle Üniversitemizi tercih etmesidir. Eskişehir Teknik Üniversitesine tüm programlar bazında kayıt hakkı kazanan adayların %22,12’si Eskişehir’den, kalan %77,88’lik kısmı ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve diğer illerden gelecek.” dedi.

Adaylar Niçin Eskişehir Teknik Üniversitesini Tercih Ediyor?

Adayların Eskişehir’i tercih etmesi konusunda Rektör Özcan “şehrin konumunun, şehrin yaşanabilir olmasının, şehir halkının öğrencilere karşı sempati duymasının, öğrencilere çok fazla imkânlar sunulmasının, özellikle Ankara, Sivas, İstanbul ve Konya illeriyle hızlı tren bağlantılarının olmasının, şehir içi ulaşımın rahat olmasının, şehrin ucuz bir şehir olmasının, Üniversitemiz kampüslerinin ve Üniversitemizin kaliteli eğitim vermeyi her zaman ilke edinmesinin önemli rol oynadığını düşünmekteyim” dedi.

Eskişehir Teknik Üniversitesindeki Akredite Program Sayısı Üst Düzeyde

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan “Eskişehir Teknik Üniversitesinin 26 lisans programının 16 tanesinin diğer bir deyişle tüm programların %61,5’inin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akreditasyon yetkisi almış bağımsız dış kuruluşlarca akredite edilmiş olmasının da Üniversitemizin tercih edilmesinde önemli rol oynadığını, Türkiye genelinde bu oranların henüz çok düşük düzeylerde olduğunu” ifade etti.

Eskişehir Teknik Üniversitesine Kayıt Hakkı Kazanan Okul Birincilerinin Yüzde 25’i 1. Tercihle Yerleşti

Prof. Dr. Özcan, Eskişehir Teknik Üniversitesinin 26 lisans programından 2’sinin Türkiye genelinde ilk 10 binde yer aldığını, ilk binde Üniversitemize 2 aday öğrencinin, ilk bin ile 5 bin arasında 4 aday öğrencinin yerleştiğine ve bunun da çok önemli bir başarı olduğunu kaydetti. ÖSYM’nin okul birinciliği kontenjanları olduğunu ve bu yıl Eskişehir Teknik Üniversitesine okul birinciliği kontenjanı ile yerleşen aday sayısının 44 olduğunu da aktaran Özcan, “Okul birinciliği kontenjanıyla yerleşen adaylardan 11 tanesi (yani %25,00’i) birinci tercihiyle Üniversitemize yerleşti. Bu da çok önemli diğer başarı” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Odaklı Üniversite

“Öğrenci odaklı Üniversiteyiz” diyen Rektör Prof. Dr. Özcan konuyla ilgili olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrenciler adına ne kadar iyi şeyler yapabilirsek o kadar iyi olur. Zaten Eskişehir Teknik Üniversitesi geçmişte olduğu gibi bugün de tercih edilebilirlikte üç büyük şehir dışında en üst sıralarda yer almakta. Eskişehir’e gelenler hep Üniversite Kampüslerinin ne kadar güzel olduğundan söz ederler. Biz de aynı şekilde bu durumu korumaya çaba sarf ediyoruz. Bunun dışında Eskişehir Teknik Üniversitesinin şu anda 30’un üzerinde Öğrenci Kulübü bulunmaktadır. Öğrenciler bu Kulüpler sayesinde pek çok etkinlikte bulunabilmektedir. Öğrenci kulüplerimize etkinliklerde kullanılmak üzere ücretsiz salon tahsisi sağlıyoruz. Üniversite-sanayi iş birlikleri sayesinde öğrencilere stajlarını buralarda yapma olanağı sunuyoruz. Özellikle lisans düzeyindeki öğrenciler bitirme ödevlerini sanayi ile bütünleşik olarak yapabiliyorlar. Üniversite olarak bu tür olanakları öğrencilerimize sağlıyoruz. Şu anda da devam eden birçok yeni projemiz bulunuyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi elbette sadece öğrencileri için değil aynı zamanda personeli için de rahatlıklar sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.”