ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Uluslararası Alanda Önemli Adımlar Atmaya Devam Ediyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Uluslararası Alanda Önemli Adımlar Atmaya Devam Ediyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ve Uluslararası İlişkiler Birimi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Gülsüm KARAMAN Rotterdam Erasmus Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen European University Foundation’ın (EUF) 20. Yıl Etkinliğine katıldı.  

Erasmus programında son 20 yılda gerçekleşen ilerlemelerin tartışıldığı ve Avrupa yükseköğretiminin geleceğin masaya yatırıldığı, Avrupa üniversitelerinin özellikle Erasmus programı dahilindeki buluşma noktası olma özelliği taşıyan ve "Changing Universities Changing Europe" ana temalı etkinlikte, üye üniversiteler arasında işbirliğini güçlendirmeye, yeni bağlantılar kurmaya yönelik adımlar atıldı ve yükseköğretimdeki gelecek perspektifleri tartışıldı. 

Rektör ÖZCAN; etkinlik boyunca önemli temaslarda bulunarak farklı üniversitelerle temas kurarak, uluslararası işbirliklerinin genişletilmesi, öğrenci değişim programları ve ortak uluslararası projeler konularında potansiyel işbirlikleri konusunda girişimlerde bulundu. Etkinlik kapsamında Avrupa yükseköğretiminin geleceği, olası sorunları ve zorlukları birlikte değerlendirebilmek konuları üzerinde de duruldu. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN etkinlikle ilgili demecinde, "Üyesi bulunduğumuz European University Foundation, yükseköğretim kurumları arasında köprüler kurarak uluslararası anlamda birlikte hareket etmeyi teşvik etmektedir. Bu tür etkinlikler de uluslararasılaşma doğrultusunda daha ileri adımlar atmamızı sağlayarak öğrenci ve personelimize fayda sağlamamıza yardımcı olmaktadır." dedi.