ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Heyetini Ağırladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Heyetini Ağırladı

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut ve beraberindeki THY Heyeti, bir dizi temaslarda bulunmak üzere 30 Eylül Pazartesi günü Eskişehir Teknik Üniversitesine (ESTÜ) geldi. THY Heyeti, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri ile bir araya gelerek, yapılacak iş birlikleri üzerinde heyetler arası istişarelerde bulundu.

Görüşmelerde Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’ın başkanlık ettiği ESTÜ Heyetinde, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Çetek, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kahvecioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Emircan Özdemir, SHT-/66 Sınav Müdürü Öğr. Gör. Hasan Lik, SHT-147/66 Temel Eğitim Kalite Müdürü Efekan İldeş yer alırken, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut başkanlığındaki THY Heyetinde ise Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Aydın, İnsan Kaynakları Başkanı Kenan Şahan, Eğitim Başkanı Mahmut Demirkan, İşe Alım ve Yetenek Kazanımı Müdürü Abdülkerim Akyol, Yetenek Kazanımı Şefi F. Zehra Avar, Teknik İşe Alım Şefi Fatih Ergin ve Özel Kalem Müdürü Yasin Çanga hazır bulundu.

ESTÜ Rektörlüğünde yapılan görüşmelerin ardından THY Heyeti, Yabancı Diller Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen sektör buluşması etkinliğinde öğretim elemanları ve öğrenciler ile bir araya geldi. Akbulut, burada yaptığı konuşmada şirketin bugünü ve geleceği ile işe alım ve kariyer süreçleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Mikail Akbulut, havacılık endüstrisinde bakım onarım ve tadilat (MRO) işletmelerinin nitelikli insan kaynağı ihtiyacına vurgu yaptı.

Etkinlik teşekkür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.