ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi Senatosu’nda Söz Alan Miniklerden Fen Fakültesi Çıkartması

Eskişehir Teknik Üniversitesi Senatosu’nda Söz Alan Miniklerden Fen Fakültesi Çıkartması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Eskişehir Teknik Üniversitesi Senatosu’nda kendilerine söz verilen Şehit Barış Öztürk Ortaokul 6. sınıf öğrencileri, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Fen Fakültesi’ni ziyaret etti. Bu kapsamda 50 kişilik öğrenci ekibi dört gruba ayrılarak öğretim elemanları eşliğinde Fen Fakültesi’nin Fizik, Biyoloji ve İstatistik Bölümü laboratuvarlarını ziyaret ettiler. Fizik Bölümü Elektrik Laboratuvarında; elektrik, voltaj, iletkenlik ve yalıtkanlık gibi temel kavramları öğreten deney setleri ile deney yapma fırsatı yakaladılar. Yine Fizik Bölümünün Optik Laboratuvarında; Işık, Işığın Kırınımı, Mercekler gibi temel kavramları görerek ve yaşayarak öğrendiler.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu öğrencilerini Fen Fakültesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Öğrencilere, “Bilime merakınızı sürekli aktif tutun, araştırmayı tutku haline getirin, neden nasıl sorularını sormayı unutmayın, rasyonel akılcı olun” şeklinde önerilerde bulunan Dekan Prof. Dr. Kantar, “Sizin yaşınıza uygun olan TÜBİTAK proje yarışmalarına katılın, farklı uluslararası bilimsel yarışmalara da katılabilirsiniz.  Araştırma yapma ve araştırmacı olmanın heyecanını bu yaşlarda tadarsanız sizi kimse tutamaz. Ülkemizin bilimle uğraşan, bilimsel bakış açısına sahip bilim insanlarına ihtiyacı vardır.  Şu sözü çok severim “Söylediklerim bilimle çelişirse, söylediklerimi değil, bilimi dikkate alın. Büyük önderimiz bilimin önemini ve bilim insanın önemini o dönemde ne kadar da güzel ifade etmiş. Bu sözü hiç unutmayın olur mu?” dedi.

Zooloji Müzesi, Matematik Noktası ve İstatistik Bölümü Bilgisayar Laboratuvarını da ziyaret eden minikler için oldukça keyifli geçen etkinliği düzenleyen Çocuk ve Genç Eğitimi Araştırma Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Sedef Dikmen ise şunları söyledi: “Bilim deneyler üzerine kuruludur. Çocuklara teorik olarak ne kadar anlatırsanız anlatın kavramaları güçleşecektir. Bunun yerine uygulamalı olarak yapılan anlatımlar hem anlamalarını kolaylaştıracaktır hem de çocukların bilime karşı ilgi duymalarına vesile olur. Bu nedenle miniklerimizi Fen Fakültemizde ağırlamış olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.”

Öğrencilere armağanların verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.