ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Hollanda’da Delft Teknik Üniversitesini Ziyaret Etti

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Hollanda’da Delft Teknik Üniversitesini Ziyaret Etti

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN ve Uluslararası İlişkiler Birimi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Gülsüm KARAMAN'dan oluşan ESTÜ delegasyonu Delft Teknik Üniversitesi ni (TU DELFT) ziyaret ederek mimarlık alanındaki işbirliğini güçlendirmek üzere önemli görüşmelerde bulundu. Ziyaret; özellikle sürdürülebilir altyapı, deprem sonrası yapılanma ve acil durum mimarisi konularında ortak projeler geliştirme amacıyla gerçekleştirildi. 

Delegasyon, mimarlık alanındaki potansiyel ortak projeleri değerlendirmek üzere Delft Teknik Üniversitesi yetkilileriyle Mimarlık Fakültesinde bir araya geldi. Toplantılarda öne çıkan konular; sürdürülebilir altyapı, deprem ve diğer felaketlere yönelik mimari çözümler ve acil durum mimarisi gibi kritik alanlar oldu. Eskişehir Teknik Üniversitesinin çalışmaları ve ayrıcalıklı teknik altyapısı konusunda detaylı bilgilerin aktarıldığı toplantıda, Delft Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin güncel projeleri konusunda da bilgi alındı. 

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Özcan, ziyaret ile ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti: "Delft Teknik Üniversitesine gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret, teknik alanlarda güç birliği yapma ve ortak projeler geliştirme konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır. Delft Teknik Üniversitesi alanında dünyada önde gelen ve prestijli bir kurum olarak stratejik ortaklık açısından oldukça önemli bir konumdadır. TU DELFT ile sürdürülebilirlik ve acil durum mimarisi gibi konularda ortak çalışmalar yaparak, bu alanlardaki sorunlara işbirliğine dayalı çözümler üretmeyi arzu ediyoruz. Aynı zamanda Delft Teknik Üniversitesinin Şubat 2023'te yaşadığımız deprem felaketinden sonra Hatay'da yürütmekte olduğu faaliyetler konusunda da bilgi aldık ve desteğimizi ifade ettik."

Toplantı; iki üniversite arasında ortak bulunan ve uzmanlıkları birleştirme fırsatı tanıyan alanlardaki işbirliği potansiyelini hayata geçirmek üzere bir strateji oluşturulması tememnisiyle sona erdi.