ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi EAIE2023 Fuarında

Eskişehir Teknik Üniversitesi EAIE2023 Fuarında

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl farklı bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen EAIE Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı (The 33rd Annual EAIE Conference and Exhibition) 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yaklaşık 100 farklı ülkeden 6700 kişinin katılımıyla Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlendi.

33 üncüsü düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarına Üniversitemiz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus ÖZDEMİR, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Saye Nihan ÇABUK, Birim Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülsüm KARAMAN ve Öğr.Gör. İlknur ÖZKAN ile katılım sağladı.

Yükseköğretimde uluslararasılaşma, kalite, işbirliği vb. konularla ilgili çalıştay, seminer ve etkinliklerin yer aldığı fuarda; önceden işbirliği içinde olduğumuz üniversitelerle işbirliğini geliştirme konularında temaslarda bulunuldu ve dünyanın farklı ülkelerinden fuara katılım gösteren üniversitelerin temsilcileriyle farklı alanlarda yeni işbirlikleri için görüşmeler yapıldı.

EAIE Konferansının ve Eğitim Fuarının, yükseköğrenimin uluslararasılaştırılması, işbirliklerinin artırılması ve kapsamının genişletilmesi ve uluslararasılaşmada kaynak sağlamada önemli bir etkinlik olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Yunus ÖZDEMİR, fuarda gerçekleştirdikleri işbirliği görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini, hem öğrenci-öğretim üyesi hareketliliği hem de ortak araştırma ve proje işbirlikleri kapsamında olumlu sonuçlanan görüşmeler yapıldığını ifade etti.