ESTÜ'den Haberler

“ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” Panelinde Eğitimde Yapay Zekânın Geleceği Konuşuldu

“ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” Panelinde Eğitimde Yapay Zekânın Geleceği Konuşuldu

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Gelişimi Birimi (ÖGEB) tarafından 4 Nisan 2023 Salı günü “ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü ÖGEB Müdürü Doç. Dr. Sayın Nuray GEDİK’in yürüttüğü panele Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sayın Kürşat ÇAĞILTAY, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin MUTLU ile Doç. Dr. Sayın Aras BOZKURT ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sayın Emre ÇİMEN konuşmacı olarak katıldı.

Öğrenci ve öğretim elemanları tarafından yoğun ilgi ve katılımın sağlandığı çevrimiçi panelde ChatGPT’nin özellikleri, eğitsel ortamlar için sunduğu fırsatlar ve beraberinde getirdiği riskler ile eğiticilere yönelik roller hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Doç. Dr. GEDİK: “Yapay zekânın dönüştürücü gücü, etkisini günden güne artırıyor”

Panele ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. GEDİK, “Dönüştürücü etkileri günden güne artan yapay zekâ uygulamaları, eğitim dünyası için birçok fırsat sunmakla beraber farklı tehditleri de bünyesinde barındırıyor. Son günlerdeki gelişmelere bakıldığında ChatGPT ile bu fırsat ve tehditlerin etkilerinin daha görünür hale gelmeye başladığına tanık oluyoruz. Bu kapsamda, alanında uzman isimlerin gözünden mevcut ve olası etkileri görmek ve bu etkilerin eğitim ve öğretim dünyasına yansımalarını değerlendirmek amacıyla “ChatGPT'nin Düşündürdükleri: Eğitim Dünyasını Neler Bekliyor?” başlıklı paneli gerçekleştirdik” diyerek, yoğun ilgi ve katılımdan memnuniyet duyduğunu da ekledi.   

Panel video kaydı için ÖGEB YouTube Sayfası: https://www.youtube.com/watch?v=zjT7mzxAttc

ÖGEB Web Sayfası: https://ogeb.eskisehir.edu.tr/